MHP’li Öztürk: “Kırıkkale’ye çakılacak her yeni bir çivinin destekçisiyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Kırıkkale’nin ihtiyaçlarına değindi.

KIRIKKALE İÇİN İSTİHDAM ARTIRACAK YATIRIMLARA İHTİYAÇ VAR
MHP Milletvekili Öztürk TBMM’deki konuşmasının önemli bir bölümünü seçim bölgesi Kırıkkale ve yatırımlara ayırdı. Kırıkkale için istihdam seferberliği başlatacak projelerin planlanmasını önemsediğini belirten Milletvekili Öztürk, “Seçim bölgem Kırıkkale; 2018-2023 dönemleri arasında yakın takibimizdeki kamu ve özel sektör yatırımlarını alsa da, bize göre halen atılacak önemli adımlar bulunmaktadır. Bakıldığında ulaştırma, alt yapı, çevre, enerji ve sanayi yatırımlarından oluşan projelere, şimdi önümüzdeki dönem ciddi istihdam yaratan projeler ekleme zamanıdır. Bizim MHP olarak niyetimiz ve görüşümüz bu yöndedir. Bu bakımdan Kırıkkale Milletvekili olarak; bugünden başlayarak Kırıkkale’mizde ciddi istihdam seferberliği başlatacak projelerin planlanmasını çok önemsiyorum. Bu konuda da ilgili tüm Bakanlıklarımızın kapılarını aşındırmaya devam edecek, çok sayıda projenin yürütülmesi için ön ayak olacağımı özellikle belirtmek istiyorum. Yine Kırıkkale’nin olmazsa olmazı; savunma sanayi ve petro-kimya sektörlerine yönelik yatırımların da, destek ve teşvik edilmesinin çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu kapsamda devam eden başta Roketsan’ın ek üretim tesisi projesi ödeneğinin daha da artırılarak, planlanandan önce işletmeye alınması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

MKE’DE TAŞERON ÇALIŞANLAR KURUM BÜNYESİNE ALINMALIDIR
Halil Öztürk, “MKE’nin gerek modernizasyon, gerekse üretim safhasındaki parçalarının bir kısmını Kırıkkale sanayisine yaptırması konusunda adımların atılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyiz.” diyerek, MKE’de halen taşeron olarak çalışanların, MKE bünyesine alınmasını Milliyetçi Hareket Partisi olarak talep ettiklerini ifade etti.

KIRIKKALE’YE ÇAKILACAK HER YENİ BİR ÇİVİNİN DESTEKÇİSİYİZ
Kırıkkale Milletvekili olarak; Kırıkkale’ye çakılacak her yeni bir çivinin destekçisi olduklarını savunan milletvekili Av. Halil Öztürk; “Yatırım Teşvik kapsamında halen Kırıkkale’ye yapılacak genel yatırımlar 3. Bölge kapsamında olup, OSB’lere yatırım yapılması halinde 5. bölge imkânlarından destek sağlanmaktadır. Bunun sırasıyla; ivedi olarak 4. ve 6. bölge olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Kırıkkale; halen yatırımlara en cazip imkânlar sunabilen bir ilimiz olup, yeni savunma ve teknoloji ihtisas OSB’lerin kurulmasını talep etmektedir. Bu taleplerimizin Sanayi ve Teknoloji Bakanımız tarafından öncelikli olarak değerlendirilmesini, bir kez daha bu kürsüden dile getirmek istiyorum. Çünkü böylelikle Kırıkkaleli gençlerimiz, biran önce iş sahibi olabileceklerdir ki, bu konuyu da yakından takip etmekteyiz.” dedi.

SEÇİM SONRASI ANKARA’DA, TBMM’DE KIRIKKALE YİNE BİRİNCİ GÜNDEM OLACAK
Seçim Sonrası Ankara’da, TBMM’de Kırıkkale’nin yine birinci gündem olacağını iddia eden MHP Milletvekili Halil Öztürk; “Önümüzde yaklaşık 50 günlük bir seçim süreci olsa da, Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili olarak, bu seçimlerin hemen ardından Kırıkkale’nin gerek TBMM’de, gerekse Türkiye ekonomi gündeminde yer almasını sağlayacak çalışmalara imza atacağız” diyerek, Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin Türkiye’ye hayırlar getirmesini temenni etti.

Haber: Ahmet Gökdemir
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.