Mobil aşevi hayırseverlerin desteğiyle iftar sofralarına aş ulaştırıyor

Mobil aşevi hayırseverlerin desteğiyle iftar sofralarına aş ulaştırıyor
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde hayata geçirilen mobil aşevi uygulamasıyla belediye görevlileri, iftar öncesi vatandaşların evlerine yemek bırakıyor.

4 ÇEŞİT YEMEĞİ GÜNLÜK 100 KİŞİYE İKRAM EDİYOR
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle pişirilen yemekler, belediyenin mobil aşevi uygulaması ile yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarına ulaştırılıyor. Yahşihan Belediyesi yemekhanesinde ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve yaşlılar için pişirilen yemekler, görevlilerce paketlenerek mobil aşevi aracına yükleniyor. Görevliler, iftar öncesi araçla vatandaşların evlerine giderek 4 çeşit yemeği günlük 100 kişiye ikram ediyor.

TEK TEK GİDEREK YEMEKLERİNİ BIRAKIYORUZ
Türkiye'nin bazı bölgelerinde ve yurt dışında yaşayan hayırsever vatandaşlar da yardım kampanyasına destek oluyor. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, yaklaşık 3 ay önce başlattıkları mobil aşevi hizmetinin ramazan ayında daha da anlam kazandığını söyledi. İlçede ikamet edip aile ve çocuklarından uzak olan yaşlılara, ihtiyaç sahiplerine ramazan ayında yemek pişirdiklerini anlatan Türkyılmaz,  "4 personelimiz ve mobil aşevimizle iftar öncesi vatandaşların evlerine tek tek giderek yemeklerini bırakıyoruz.

RAMAZAN’IN PAYLAŞMA DUYGUSU YAŞANIYOR 
Yine hafta sonları lokma tatlısı, cuma günleri kandil simidi ikram ediyoruz. İlçemizden, ülkemizden ve yurt dışından 'aşevinize destek verelim, yardım edelim' diyenler de var. Hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yemekleri ikram ediyoruz. 1000 kişiye de gıda yardımında bulunduk. Bu kapsamda ramazanın şefkatini, bereketini ve dayanışma ruhunu yaşatan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum." Türkyılmaz, vatandaşlardan da güzel geri dönüşler olduğunu belirterek, "Bunlar güzel bir duygu. Ramazan paylaşmaktır, sevmektir, büyükleri ve küçükleri hatırlamaktır. Hatırlayan ve hatırlatanlara da teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.