Modern ve Akıllı Sera Bitme Aşamasında

Modern ve Akıllı Sera Bitme Aşamasında
Kırıkkale Belediyesi 1027 metre kare alan üzerine yapımına başladığı modern ve akıllı sera bitme aşamasına geldi. Seranın devreye girmesiyle birlikte Kırıkkale Belediyesi çiçek üretimini ve çeşitliliğini artıracak. 

1027 Metre Kare Üzerine
Kırıkkale Belediyesince yapımına bir süre önce başlanılan Modern ve Akıllı sera 1027 metre kare üzerine kuruluyor. Yeni yapılan sera ile birlikte mevcutta bulunan iki serada polikarbon ile modernize ediliyor. Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamada, “Kırıkkale Belediyesi son yıllarda parklarda ihtiyaçların karşılanması için bitkileri dışarıdan almak yerine kendi serasında üretmekte. Böylelikle de bitki için her hangi bir ödeme yapmamakta. Yeni yapılan sera ile de Kırıkkale’de üretilen çiçek çeşitliliği de artırılarak hem diğer kamu kurum ve kuruluşlarının, çevre belediyelerin hem de vatandaşların ihtiyaçları buradan karşılanacak” ifadesini kullanıldı. 

Çeşitlilik Artacak
Bitme aşamasına gelen sera otomosyon sistemi ile çalışarak, sera içerisinde ki sıcaklık, nem, sulama ve gübreleme işlemlerini otomatik olarak yapacak. Park ve bahçelerde kullanılmak üzere bir yandan da mevsimlik bitkiler yetiştirilirken diğer yandan da uzun ömürlü dayanıklı bitkilerin üretimine ağırlık verilecek.  Kırıkkale Belediyesi tohumla ürettiği çiçekler, kadife, yer petunyası, ateş çiçeği, aslan ağızı, karanfil. Ayrıca yeni serada sarkıcı petunya, fare kulağı, sardunya, sedum bitkilerinin üretimi yapılacak. 

Haber:Burak Çalışkan


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.