Müftü Yaşar: “Kadir Gecesi günahlardan arınmadır”

Müftü Yaşar: “Kadir Gecesi günahlardan arınmadır”
Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kadir Gecesi nedeniyle açıklamalarda bulundu

YOL GÖSTERİCİ BİR REHBER 
Müftü Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, mağfiret, feyiz, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ın “Bin Aydan Daha Hayırlıdır” (Kadir, 3) diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan “Kadir Gecesi” ne kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. 17 Nisan 2023 Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan geceyi Kadir Gecesi olarak hep beraber idrak ve ihya edeceğiz. Bu vesile ile Kırıkkaleli hemşehrilerimin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Bu geceyi diğer gecelerden üstün kılan en önemli özellik; “Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi” (Yûnus, 57) ayetiyle tüm insanlığa gönderilen ve 14 asırdan bu güne insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gecede nazil olmaya başlamasıdır.” 

TAN YERİNİN AĞARMASINA KADAR BİR ESENLİKTİR
“Zira Kur’an-ı Kerim insanları, doğru yola ileten, karanlıktan aydınlığa çıkartan, bizi birbirimize yaklaştıran, kardeş kılan, hayatı güzelleştiren, sorunların çözümüne ışık tutan ve umutla geleceğimizi inşa etmemize rehberlik eden en büyük değer ve en önemli hazinedir. Allah’u Teala, bu geceyi Kadir Suresinde bizlere şöyle anlatmaktadır. “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.  Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” Umut, bağışlanma ve huzur kapılarının Yüce Allah’ın engin rahmetiyle açıldığı Kadir Gecesi, derin bir tefekkür ve samimi bir muhasebe ile bizi “…şerefli…” (İsra, 70) kılan inanç ve ahlakı yeniden kuşanma zamanıdır. Gafletle geçirdiğimiz vakitlerin affı ve günahlarla kirlenen kalplerimizin arınması için bizlere verilen eşsiz bir fırsat olan bu gece, kıymetini bilmeden tükettiğimiz ömür için tevbe imkânıdır.”


CAMİLERDE ÖZEL PROGRAMLAR YAPILACAK 
“Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlenmiş, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerde tüm yönleriyle bu konu işlenmiştir. Ömrümüze ömür katma fırsatı olan bu gecede dua ederken Rabbimizden dayanışma üzere bir hayat yaşama isteğimizi de mutlaka dillendirelim. Kadir gecesi münasebetiyle başta Nur Camii olmak üzere bütün camilerimizde teravih namazı öncesi ve sonrası özel programlar düzenlenmiştir. Çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-erkeği tüm vatandaşlarımızı camilerimizde Kadir Gecesi Özel programına davet ediyorum” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
                        


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.