Müftülük personelleri depremzede ailelerin yanında 

Müftülük personelleri depremzede ailelerin yanında 
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çeşitli illerde misafir edilen depremzede aileleri, il ve ilçe müftülükleri yalnız bırakmıyor.

AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR ULAŞTIRILIYOR
Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğü, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik manevi destek hizmetlerini sürdürüyor.  İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker koordinesinde, vaizler, din hizmetleri uzmanları ve manevi danışmanlar tarafından, haftanın her günü aile, hastane ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilen depremzede vatandaşlara ziyaretler gerçekleştirilerek, çeşitli hediyelerle birlikte ayni ve nakdi yardımlar ulaştırılıyor. 

ALLAH'IN RAHMETİNDEN ÜMİDİNİZİ KESMEYİN
Etkinlikler kapsamında Merkez Nur Camii Konferans salonunda depremzede ailelerle bir araya gelen Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Değerli kardeşlerim, hepiniz Kırıkkale'mize hoş geldiniz. Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Peygamber efendimiz (s.a.v) bir hadisi şerifinde  "Müminin durumu ne hoştur! Her hâli kendisi için hayırlıdır. Bu durum yalnız mümine mahsustur. Başına sevinecek bir hâl geldiğinde şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir sıkıntı geldiğinde sabreder; bu da onun için hayır olur" buyuruyor.  " Rabbimiz ayeti kerimesinde de " Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin " buyuruyor.” 

ALLAH'A EMANET EDİYORUM
Hep birlikte Allah'ın rahmetine sığınarak, sabrederek, birbirimize kardeşçe sarılarak, yardımlaşarak, paylaşarak Allah'ın izniyle yaralarımızı saracağız. Rabbimiz, bütün depremzede kardeşlerimizin, devletimizin, necip milletimizin ve her karış toprağı şühedamızın kanıyla sulanan aziz vatanımızın bütün sıkıntılarını gidersin. Hepinize sabırlar diliyor, Allah'a emanet ediyorum" ifadelerine yer verdi.  Etkinlikte Berat Kandili münasebetiyle depremzede aile ve çocuklara yönelik Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler söylenip, hatim duası yapıldı.  Düzenlenen program sonunda,  depremzede misafirlere ve çocuklara Kur’an-ı kerim ve çeşitli hediyelerin yanı sıra, kandil simidi ile aşure ikramı yapıldı. 


Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.