Okul kantinlerine denetim!

Okul kantinlerine denetim!
Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak amacıyla okullarda denetimlerine devam ediyor.

ÜRÜNLER TEK TEK İNCELENİYOR
Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Kırıkkale genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları bünyesinde bulunan kantin ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmelerde gıda maddelerinin yanı sıra hijyen, gıda maddelerinin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ile yangına karşı alınan önlemlerin yeterliliği konularında kontroller gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde okul kantinlerindeki ürünler tek tek incelendi.

SATIŞI YASAK ÜRÜNLERE ÖZEL ÖNEM
Zabıta ekipleri, okul kantinlerinde satışı yasak olan ürün ile son kullanma tarihi geçmiş ürün olup olmadığı yönünde titizlik gösterdi. Öğrencilerin sağlığına özel önem gösterdiğini belirten Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Çocuklarımız eğitimlerine devam ederken bizlerde beslenme ihtiyaçlarını gördükleri okul kantinlerinde denetimleri büyük titizlikle yapıyoruz. Kantin yönetmeliğine uygun şekilde okullarda ki işletmelerin faaliyetlerine devam edip etmediklerine dair kapsamlı incelemede işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantin ve personelin genel hijyen durumu, ürünlerin Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı izni olup olmadığı, son kullanma tarihleri ile muhafaza koşullarının uygunlukları konularında denetim yapıldı. Okul kantinlerine yönelik denetimlerimiz devam edecek” ifadesini kullandı. 

Haber: Burak Çalışkan 
 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.