Önal, çiftçilerin sorunlarından bahsetti

Kırıkkale Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ahmet Önal, mecliste yaptığı konuşmada Kırıkkaleli çiftçilerin sorunlarından bahsetti.

Kırıkkale Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ahmet Önal, mecliste yaptığı konuşmada Kırıkkaleli çiftçilerin sorunlarından bahsetti.

Kırıkkale’nin doğal afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Önal; “15 binin üzerinde kayıtlı işsizin bulunduğu, 30 binin üzerinde icralık vatandaşımızın bulunduğu Kırıkkale'de toplam nüfusun beşte 1'i icralık durumda. Bir zamanlar TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi ve tam kapasiteli çalışan Makine Kimya Kurumu gibi dev sanayi tesisleriyle Anadolu'nun göz bebeği olan Kırıkkale şimdilerde tam bir tarım ve hayvancılık kenti. Bu duruma rağmen çiftçilerimize geçen yıldan kalan sertifikalı tohum destek paraları hâlen ödenmemiş, gübre, mazot ve diğer tarımsal girdi fiyatlarındaki artış sebebiyle çiftçilerimiz perişan olmuştur. Bunun yanında, Sulakyurt, Delice ve Keskin ilçelerimiz ile Çelikli beldemizde yaşanan doğal afetler ve olumsuz iklim koşulları sebebiyle çiftçilerimiz Ziraat Bankasına olan borçlarını ödeyememiştir. Bu sebeple Kırıkkale'miz bir an önce doğal afet bölgesi ilan edilmeli ve çiftçilerimizin banka borçları ertelenmelidir.” İfadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.