Öncelik yayanın

Öncelik yayanın
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in katılımıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” farkındalık etkinliği düzenlendi.

Gazetekale / Burak Çalışkan

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in katılımıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” farkındalık etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesi nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde valilik ve kaymakamlıklar “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” programı düzenledi. Kırıkkale’de de düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Yunus Sezer katıldı. 

Burada konuşma yapan Sezer; “ 2019 yılının Yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmesi dolayısıyla, Öncelik yayanın uygulaması yapıyoruz. Uygulamanın amacı yayaya saygı duyulmasını sağlamak. İki yıldır yürürlükte olan bir uygulama, geçen senede benzer uygulamalar yaptık. Bu uygulama sadece Kırıkkale’de olan bir uygulama değil. Tüm illerde valiler ve kaymakamlıklar bu uygulamayı yapıyor. Kırıkkale’de günde 40 bin araç geçiyor. Bayram zamanlarında bu sayı 100 bini buluyor. Şehrimiz trafiğin yoğun olduğu bir nokta. Bu nedenle bu uygulamalara önem veriyoruz. Yaptığımız etkinlikler ve uygulamalar sonucunda emniyet kemeri kullanımı yüzde 70’lere ulaştı, bu bizi mutlu eden bir sonuç. Trafik çocuk parkında 3000 çocuğumuza eğitim verdik. Hedefimiz Kırıkkale’de Türkiye’deki kaza oranlarının çok altında bir rakam yakalamak. Hiçbir vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmesin.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından çocuklarla birlikte gelen araçları durduran Vali Sezer, araçları kontrol ederek “ Yaya Öncelikli Trafik Yılı” etkinliğinin önemini anlatan ve sürücüleri bilinçlendiren broşürler dağıttı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.