Onların da artık “Sevgi İzi” var 

Onların da artık “Sevgi İzi” var 
Yaptığı farkındalık çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Yahşihan Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan ve kendini ifade edemeyen engellilere ve Alzheimer hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları halinde kimliklerinin tespit edilmesi amaçlanan 'Sevgi İzi' projesi, Yahşihan Belediyesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlara ‘sevgi izi’ yapıldı.

SİSTEM ÜZERİNDEN NUMARA VERİLDİ 
Yahşihan Belediyesi’ne ait nikah salonunda gerçekleştirilen 'Sevgi İzi' etkinliğinde renkli görüntüler de oluştu. Etkinlik kapsamında ilçede ikamet eden ve belediyeye başvuran zihinsel engelli olan, Alzheimer gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla Müge Anlı’nın başlattığı ‘sevgi izi’ yapıldı. İlk olarak sisteme kayıt olan engelli vatandaşlar, kayıt oldukları numaraları bileklerinin üzerine dövme yapıldı. 

"ONLARA 3 DAKİKA 27 SANİYE VAKİT AYIRIN"
Etkinlikte aileler ve engelli bireylerle yakından ilgilenen Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle farkındalık oluşturmayı istediklerini söyledi. Bu etkinliği çok önemsediklerini vurgulayan Türkyılmaz, “İlçemizde ikamet eden ve her zaman kalbimizde olan arkadaşlarımız için bir etkinlik yapalım istedik. Müge Anlı’nın başlatmış olduğu ‘sevgi izi’ projesini hazırladık."

"SEVDİKLERİNİZ İÇİN BUNU YAPTIRIN" 
“Sevdiklerimizi eninde sonunda kaybedeceğiz ama bizler için değerli olan engelli vatandaşlarımızı erken kaybetmemek için onlara 3 dakika 27 saniye vakit ayırarak kollarına bir işleme yapılıp numara yazılıyor ve bu sistem sayesinde bulunuyor. Daha sonra dostlarımızla spor yapmaya gideceğiz. Yemek yedikten sonra da film izlemeye gideceğiz ve sonradan onları tekrar evlerine bırakacağız” dedi. Etkinlik sonrası Başkan Türkyılmaz, engelli vatandaşlara pamuk şeker ikramında bulundu. Ardından çocuklara sinema etkinliği ve çeşitli sportif aktiviteler yaptırıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.