Organ bağışı hayat kurtarır 

Organ bağışı hayat kurtarır 
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş,  ‘3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’ nedeniyle açıklamalarda bulundu

BAKANLIĞIN ANA HEDEFLERİ ARASINDA 
Ağırtaş, “Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermekte, ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyretmektedir. Buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalar, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturabilmektedir. Bu nedenlerden dolayı, organ yetmezliği yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması bakanlığımızın ana hedefleri arasındadır” dedi.
 

YENİ BİR BAKIŞ AÇISI GELİŞTİRMEKTİR
“Her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasını müdürlük olarak etkin ve verimli bir biçimde gerçekleştirmek amacıyla eğitimler ve stant kurma çalışmaları düzenlemekteyiz. Amacımız organ bağışı hususunda vatandaşlarımızın farkındalığını arttırmak, gençlerimizde bilinç oluşturarak bu konuya yeni bir bakış açısı geliştirmektir.”

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLER HASTANEYE BAŞVURABİLİR 
“Bu amaç doğrultusunda okullarda ve çeşitli işyerlerinde sunumlar yaparak elimizden geldiğince vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışmaktayız. Yapmış olduğumuz eğitimlerde vatandaşlarımızın organ bağışı hakkında merak ettiklerini cevaplıyor; bağışta bulunmak istemeleri halinde ise bağışlarını kabul ediyoruz. Siz de organlarınızın başka insanlarda hayat bulmasını isterseniz Yüksek İhtisas Hastanesi’ne başvurabilirsiniz. Unutulmamalı ki; organa ihtiyaç duyma ihtimali organ bağışı yapma ihtimalinden daha yüksektir.”

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.