Özel Öğretim Kursları Ankara’da buluştu

Özel Öğretim Kursları Ankara’da buluştu
28 Ocak 2019 tarihinde özel öğretim kurslarının kapanmasına ilişkin çıkan haberler, hem kurum sahiplerini hem de veli ve öğrencileri endişeye düşürmüştü.

28 Ocak 2019 tarihinde özel öğretim kurslarının kapanmasına ilişkin çıkan haberler, hem kurum sahiplerini hem de veli ve öğrencileri endişeye düşürmüştü.

Ülke genelindeki öğrenci başarılarında ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamada büyük katkıları olan özel öğretim kurslarının kapanmasına yönelik bu haberler karşısında kurum sahipleri bir araya geldi. Ankara’da bine yakın kurucunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Türkiye Bilim Evleri kurucusu Selim Değer, tüm illeri temsil etmek adına görüşmelerde bulundu. Selim Değer, özellikle ülkemizin doğu illerinde bu kararın olumsuz büyük yankı uyandırdığını, kurumların bu karar karşısında tepkilerini dile getirdiğini, bu nedenle bütün özel öğretim kursları olarak birlik ve beraberlik içinde kararın değişmesine yönelik hareket edilmesi gerekliliğinin altı çizildiği belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibariyle kapatılması öngörülen özel öğretim kursları Ankara'da toplanarak bir açıklama yaptı. Açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz. “Çok kıymetli basın mensuplarımıza saygıyla duyurulur; MEB çatısı altında resmi faaliyet gösteren Özel Öğretim Kurslarının kapatılmasının gündeme gelmesi üzerine bizler Türkiye' deki "Özel Öğretim Kursları Platformu" olarak, hiçbir derneğe, ideolojiye ve siyasi düşünceye bağlı olmaksızın toplum ve bireyleri bu konuda detaylı olarak bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyduk. Özel Öğretim Kurslarımız eğitim sistemimizin bir ihtiyacı olup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni ve denetimiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Aileler çocuklarını, Üniversiteye Giriş sınavlarına hazırlanmak ve derslerine destek amacıyla, gönül rızasıyla kurslarımıza göndermektedir. Kurslarımızın faaliyetini sürdürememesi, eğitim sistemimizde telafi edilemeyecek yaralara yol açacaktır. Sadece öğrenciler değil, kurs sahipleri ve bu kurumlara emek veren öğretmen ve personeller de zarar görecektir.”

“Bakanlığımız yıllardır okullarda ve Halk Eğitim Merkezlerinde destekleme kursları düzenlemektedir. Ancak bu çalışmalar, destek eğitim ihtiyacını karşılayamamaktadır. Özel öğretim kurslarına olan talep de devam etmektedir. Eğitim sistemimizde kurslar bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyaç devletimizin denetimindeki kurslarımız aracılığı ile karşılanmaktadır. Resmi kayıtlara göre 2019 Ocak ayı itibariyle MEB'e bağlı 2549 özel öğretim kursu bulunmaktadır. Bu kurslarda istihdam edilen öğretmen ve personel sayısı yaklaşık olarak 63.000 dir. Aileleri ile hesapladığımızda böyle bir durumdan 200.000 kişi olumsuz olarak etkilenecektir. Özel öğretim kurslarının kapanmasıyla, ülkemizin 1 yıllık ekonomik kaybı (KDV-Stopaj-SGK) 1.500.000.000 (bir milyar beş yüz milyon TL) olacaktır.”

“Türkiye'mizde ailelerin gelir düzeyleri birbirinden farklıdır. Bu aileler çocuklarını daha iyi bir geleceğe hazırlamak için kurslara göndermektedir. Bu tercihlerinin ellerinden alınmaması gerekir. Zira, tabiat boşluğu asla kabul etmez. Genç nüfusa sahip olmamız geleceğe güvenle bakmamıza vesiledir. Gençlerimizin, kursların kapanmasıyla farklı mecralara gideceği göz önünde bulundurulması gereken bir husustur. Ülke olarak böyle acı bir tecrübeyi, pırlanta gibi çocuklarımızı cemaat kisvesi altında abi / abla kimliğiyle yaklaşan insanlara kaptırarak yaşadık. Böyle olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için resmi faaliyet gösteren kurslara yasal engel getirilmemelidir. Bu nedenlerle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın bizleri objektif ve sağduyu ile değerlendireceklerini düşünüyoruz.”

SAYGILARIMIZLA TÜRKİYE ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI PLATFORMU
Kaynak: bomba32.com
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.