Öztürk, ABD ziyaretini değerlendirdi

Öztürk, ABD ziyaretini değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili açıklama yaptı. TBMM’de konuşan Öztürk, Türkiye’nin dört bir yandan saldırı altında olduğunu belirterek, bu zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olmalıyız dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili açıklama yaptı. TBMM’de konuşan Öztürk, Türkiye’nin dört bir yandan saldırı altında olduğunu belirterek, bu zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olmalıyız dedi.

MHP’li Öztürk; “Türkiye; sınırlarında ve çevresinde Batılı ülkelerin jeostratejik ve jeopolitik planlarıyla mücadele ettiği şu günlerde, Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyareti daha da önemli bir hâl almıştır.” dedi. Öztürk, açıklamasında Türkiye’nin dört bir yanından saldırı altında olduğunu belirterek “Bakıldığında; Suriye’de ele geçirilen DEAŞ’lı teröristleri ülkelerine gönderme kararlılığımız karşısında AB ülkelerinin Türkiye düşmanlığı daha da artmıştır. AB ülkeleri adeta ne yapacağını şaşırmış, kendi vatandaşlarını DEAŞ’lı diye ülkesine kabul etmezken, Türkiye’nin Suriye’de DEAŞ’la mücadelesini karalamaya çalışmaktadırlar. AB’nin bir kez daha iki yüzlülüğü ortaya çıkmıştır. Diğer yandan Türkiye NATO üyesi olmasına rağmen, Barış Pınarı Harekatı’nda NATO ülkeleri tarafından yalnız bırakıldığı yetmiyormuş gibi, bir de bu ülkelerin haksız, mesnetsiz, gerçek olmayan eleştirilerine hak ettikleri cevapları vermektedir.

KORUYUP KOLLAYAN TUTUMU

“Türkiye’yi akıllarınca köşeye sıkıştırabileceklerini zannedenler, bu kez Doğu Akdeniz’deki haklarımızı sorgulamaya kalkışsalar da, Doğu Akdeniz’de hezimet yaşamaya devam edeceklerdir. Türkiye Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta hakkı olan doğalgaz ve yer altı zenginliği aramaya devam edecektir. İçeride ise; muhalefet yapacağım düşüncesiyle hareket edenler, ağız birliği yaparcasına, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ABD ziyaretini eleştirmekte, Türkiye’nin elini zayıf düşürmeye çalışmaktadırlar. Ülkesine sahip çıkamayan, çıkarlarını koruyamayan siyasi partiler, elbette mum gibi erimeye mahkûmdurlar.” diyerek, ana muhalefetin bir gün olsun Türkiye’ye sahip çıkan, Türkiye’yi yabancı organizasyonlara karşı şikayet değil, koruyup kollayan tutumu görülmemiştir” dedi.

TÜRKİYE KENETLENDİKÇE DIŞ GÜÇLER KÖPÜRÜYOR

MHP’li Öztürk Türkiye’nin güçlü duruşunun diplomaside elini güçlendireceğini savunarak; “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli güçlü bir açıklama yaparak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhurbaşkanımıza ABD ziyareti öncesi her türlü desteği verdiğimizi belirterek, ziyarette alınacak sonuçlar karşısında Türkiye’nin tek yürek olduğunu belirtmiştir. Bu bakımdan gün; Türkiye için devletimizi büyük bir vakurla temsil eden Cumhurbaşkanımızla beraber olma, etrafında kenetlenme günüdür. Güçlü Türkiye’nin ardında bu kutlu beraberlik olacaktır. Bu güçlü destek; beraberinde azim ve kararlılığı getirmiş, ziyaretin olumlu yansımaları görülmeye başlanmıştır.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.