Öztürk: “Gençlik politikaları ön planda olmalı”

Öztürk: “Gençlik politikaları ön planda olmalı”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; ‘14-25 Mayıs Gençlik Haftası’ nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak, gençlere yönelik politikalara öncelik verilmesini istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; ‘14-25 Mayıs Gençlik Haftası’ nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak, gençlere yönelik politikalara öncelik verilmesini istedi.

 

Türkiye nüfusunun yaklaşık 13 milyonunu gençlerin oluşturduğunu belirten Milletvekili Öztürk; “Türkiye; mevcut dinamik nüfus yapısıyla Avrupa’nın en genç, dünyanın ise genç nüfuslu ülkelerinden birisi konumundadır. Ancak, TÜİK’in “İstatistiklerle Gençlik’ araştırmasında çarpıcı rakamlar yer almaktadır. Araştırmanın 2018 sonuçlarına göre; 2017’de kendisini mutlu hisseden  18-24 yaş grubundaki gençlerin oranı %61,3 iken, 2018’de bu oran %55,4’e gerilemiştir. Gençlerimize yönelik politikalarda; güçlü genç istihdam, nitelikli eğitim ve sağlıklı genç nesil muhakkak yer almalıdır. Yanı sıra; yüksek ahlâk sahibi, Türk kültür ve değerlerini özümsemiş, evrensel düzeyde iddia sahibi bir gençlik yetiştirebilmenin çözümleri de bu politikalarda yer almalıdır. Gençliğimize; millî misyonlar yüklerken, geleneklerimizi hayata, eğitime dâhil edemezsek, beklentimiz sadece retorikte kalabilecektir. Diğer taraftan eğitim müfredatımız; bir yandan millî birlik ve beraberliğimizi koruma konusunda hassasiyet göstermeli, diğer yandan dünyadaki gelişmelere yönelik gençlerimizi gerekli çağdaş bilgilerle donatmalıdır.” dedi.

 

Sosyal medyada; TRT’nin 1979 yılındaki gençlerle yaptığı bir çekimi de örnek gösteren MHP’li Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “ O dönem olmayan, ancak son yıllarda ülkemizi adeta habis bir ur gibi saran çocuk yaşta başlayan dijital bağımlılıktır. Çağımızın hastalığı obezite kadar tehlikeli olan bu bağımlılık, çocuklarımızı, gençlerimizi; hayatın gerçeklerinden, gündelik biyolojik zaman ve yaşam diliminden uzaklaştırmakta, hatta can’ların kıyılmasına dâhi sebep olmaktadır. Ebeveynleri, aile bireylerini, arkadaşlıkları birbirinden koparan teknoloji bağımlılığı giderek çocuk ve gençlerimizi de; tarihimizden, örf ve ananelerimizden, kültürümüzden uzaklaştırmaktadır. Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre günde 1 saatini telefonda geçiren gençlere göre, günde 5 saatini telefon kullanımına ayıran gençlerde 2 kat daha fazla depresyon belirtileri görüldüğü tespit edilmiştir. Dijital ve sosyal medya bağımlılığını yansıtan davranışların, narsistlik, kişilik bozukluğu ve özgüven eksikliğiyle de bağlantılı olduğu gözlemlenmiştir. Türkiye’de gençlerin telefonda geçirdiği zaman ortalama 8-9 saat olarak ölçülmüştür. Bu bakımdan dijital obeziteliğe karşı, topyekün ‘dijital diyet’ seferberliğine geçilmelidir.” diyerek, TBMM gündemine bu önemli sorunun alınmasını önerdi.

 

MHP’li Öztürk konuşmasında başarılı genç sporcuları teşvik etmek amacıyla TBMM’ye verdiği kanun teklifine de değinerek “TBMM’ye sunmuş olduğumuz kanun teklifimiz ile genç kategorisinde başarı elde eden sporcularımızı da, 5774 sayılı kanun kapsamına alarak, ‘devlet sporcusu’ unvanı verilmesini öngörüyoruz. Gençlerimizin sorunları, beklentileri konusunda bizlere büyük sorumluluklar düştüğünü unutmamalıyız. ‘Eğer ile Meğeri evlendirmişler, çocukları keşke olmuş.’ Önümüzdeki dönem ‘keşkeler’ yaşamamak için, gençlerimize yönelik politikalarımızın güncel sorun ve beklentilere göre şekillendirilmesi gerekmektedir. Gençlerimizi geleceğimizin teminatı olarak görüyorsak, onlar adına her türlü yasal çalışmayı bu çatı altında gerçekleştirebilmeliyiz.” dedi.

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.