Öztürk, mecliste “Barış Pınarı Harekâtını” ele aldı

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, mecliste yaptığı konuşmasında Barış Pınarı Harekâtı ve yargı reformuna değindi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, mecliste yaptığı konuşmasında Barış Pınarı Harekâtı ve yargı reformuna değindi.

Mecliste konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Öztürk, sözlerine gündemde olan “Barış Pınarı Harekâtı” ile başladı. Terör koridoru, Barış Pınarı Harekâtı ile barış koridoruna dönecektir diyen Öztürk; “ Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün unsurlarına Suriye’nin Kuzeyinde gerçekleştirdiği harekât için başarılar diliyorum. Destek ve dualarımız Mehmetçikle birliktedir. Ülke olarak inanıyoruz ki tıpkı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtında olduğu gibi ordumuz ve güvenlik güçlerimiz bu harekâtta da muzaffer olacaktır. Cumhur İttifakının kutlu varlığı ve gücünün yurtiçinde olduğu gibi uluslararası alanda da dosta güven, düşmana korku verdiğini gözlemlemekteyiz. Cumhur İttifakının milletimizden aldığı özgüven ve çelikten duruşu ülkemizi her türlü beladan koruyacak ve def edecek güçtedir. Vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğine yönelik tehdit ve tehlike oluşturan terörist unsurlarının oluşturduğu terör koridoru, Barış Pınarı Harekâtı ile Barış koridoruna dönüşecektir. Yüce Allah, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin, güç, kuvvet ve selamet versin. Kör kurşunlardan korusun, başarılarını daim kılsın.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına yargı reformu ile devam eden Öztürk; “Modern Türkiye gelişiminde Osmanlı’dan bu yana girişilen reform hareketlerinin büyük rolü bulunmaktadır. Bu süreç aynı zamanda Türkiye’de köklü bir reform kültürü de oluşturmuştur. 30 Mayıs 2019 tarihinde sayın cumhurbaşkanımız tarafından 3. yargı reformu strateji belgesi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Akabinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı saygıdeğer Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli açıklanan strateji belgesinin önemine değinerek milletimizin huzuru ve hukuk güvenliği için alınacak her karara, yapılacak her reforma parti olarak destek vereceğimizi ve destek sağlayacağımızı belirtmiştir. Sayın başkan ve değerli, milletvekilleri 30 Mayıs’ta açıklanan yargı reformu strateji belgesinde öne çıkan baslıklara baktığımızda hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, hak ve özgürlüklerin daha etkin korunup geliştirilmesi,  yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının güçlendirilmesi, adalet sisteminde şeffaflığın artırılması ve yargısal sürecin basitleştirilmesi adalete erişimin kolaylaştırılması, savunma hakkının güçlendirilmesi ve makul sürede yargılanma hakkının daha etkin korunması başlıklarının ön plana çıktığını görmekteyiz.  Yargı reformu strateji belgesindeki bu hedeflere ulaşılmasıyla mevcut demokratik yapımız ve yargısal güvencelerin daha da güçleneceğinden hiç şüphe duyulmamalıdır.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.