Öztürk: “Taşeron kardeşlerimize daimi kadro verilmeli”

Öztürk: “Taşeron kardeşlerimize daimi kadro verilmeli”
MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda özel bir konuşma yaparak, kamuda taşeron işçi olarak çalışanların ayrım yapılmaksızın daimi kadroya geçirilmesin istedi.

-SORUNLARI ÇÖZÜM BULMALIDIR 
MHP Milletvekili Öztürk TBMM Genel Kurulu’ndaki dikkat çekici konuşmasında; “Belediyelerde, karayollarında, PTT'de taşeron çalışan olarak istihdam edilen işçi kardeşlerimiz, daimi kadroya geçmeyi beklemektedirler. Özellikle karayollarında taşeron olarak istihdam edilen ve asıl işi yapan kardeşlerimizin gözü-kulağı kendilerine verilecek müjdeli haberlerdedir. Bu bakımdan karayolları olsun, diğer kurumlar olsun daimi işçi kadrosu; ayrım yapılmaksızın tüm çalışan kardeşlerimizi kapsamalıdır.” diyerek, taşeron olarak çalışanların beklentilerinin karşılanmasını istedi.

TAŞERON İŞÇİLERİN GÖZÜ KULAĞI TBMM’DE
MHP’li Öztürk, daimi kadro meselesinin; tüm kurumlarda çalışan taşeron işçileri mazeretsiz kapsaması gerektiğini belirten konuşmasında; “Karayollarında ‘anahtar teslimi’ olarak gösterilip, yol bakım, karla mücadele, trafik işaretleme gibi işlerde neredeyse 15 yılı aşkın süreyle çalışan taşeron işçi kardeşlerimizin, daimi kadro çalışmalarında göz ardı edilmemesi gereklidir. Bu çalışanlarımız daimi işçi kadrosuna alınarak; yıllardır yağmur, çamur, güneş altında emeklerinin karşılığı verilmeli, aileleri ile birlikte sevindirilmelidir. Yanı sıra devletteki tüm kurum ve kuruluşlardaki taşeron çalışanlarımız da kapsam içine dâhil edilerek daimi kadro alabilmeleri sağlanmalıdır.” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.