Öztürk’ten yatırımcılara çağrı!

Öztürk’ten yatırımcılara çağrı!
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, TBMM’de düzenlediği özel bir basın toplantısı ile gündemdeki gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN TEMEL HEDEFİ LİDER ÜLKE TÜRKİYE
MHP Milletvekili Öztürk TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; “Türkiye her alanda gittikçe ön almakta, güç sahibi olmaktadır. Bunun altında yatan temel unsur; artık politikaların Ankara ve millet merkezli olmasıdır. Bugün hiçbir somut karşılık beklemeden, hiçbir pazarlığa tabi olmadan, aklında ve siyasetinde sadece ve sadece Müreffeh Millet ve Güçlü Türkiye sevdasıyla Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yegâne ve ana hedefi ‘Lider Ülke Türkiye’dir. Bizler de bu yolda; Sayın Genel Başkanımızın, Liderimizin önümüze koyduğu hedeflerin birer birer gerçekleşmesi için mücadelemizi sürdüren, milletimizin vekâletini temsil edenleriz.” dedi.

6+1’LİK MASA TÜRKİYE’NİN ESASEN TASASI OLDU
TBMM’deki basın toplantısında Millet İttifakı’nı da eleştiren MHP’li Öztürk; “’Güçlü Türkiye, Mutlu ve Huzurlu Millet’ mücadelemizi sürdürürken; iç siyasetimizde 6+1’lik masa Türkiye için tam bir tasa’dır. Toplanıp toplanıp, kağıt üstünde ‘monopoli’ oynar gibi iddiasız açıklamalarda bulunmak, çakma paralı anketlerle öne geçtik havası pompalamayla akıllarınca psikolojik üstünlük sağladıklarını zannetmektedirler. Milletimizin istek ve arzularından kopuk siyaset cambazları; daha açıkladığınız çakma paralı anketlerle bile referanduma gitme sayısı olan 360 milletvekiline ulaşamıyorsunuz. Hesap kitabı bile düşüncesizce, yalan-yanlış üfürme yapıyorsunuz.” diyerek, yalanla siyasetin uzun sürmeyeceğini savundu.

6+1’LİK TASA TÜRKİYE’YE KOALİSYON ÖNERİYOR
Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı özlü sözünü dile getiren Milletvekili Halil Öztürk açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Masanın bir tarafında FETÖ ve PKK’ya sahip çıkanlar, diğer tarafında ise parti politikalarını sol zihniyete teslim eden siyasi guruplar var. Daha şimdiden biri Cumhurbaşkanlığını, diğeri Başbakanlığı hedefliyor. Geriye kalan partilerin hedefi ne? Söyleseler de, milletimiz de bilse. Memleket 6 parti tarafından yönetilecekse vay bizim halimize, kimse koalisyonlu günlere tekrar dönmeyi istemediği için, yönetim sistemi Aziz Milletimizin oylarıyla değişmiştir. Nereden bakılırsa bakılsın 6+1’lik masanın Türkiye’ye vaad ettiği ‘eskiye dönüş anlayışı’ tarihimizde kalmıştır.” dedi. 

MHP TBMM’DE DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLMELİ
MHP’li Av.Halil Öztürk basın toplantısında; “Ülkemizin güçlü çıkarları adına her türlü fedakârlığa karşılıksız dayanan biz milliyetçiler, milli duruşumuzdan taviz vermeden Türkiye’nin ana sigortası olmaya devam edeceğiz. Kurulduğu günden bu yana siyasetinin ana temeli ‘Vatan ve Millet’ olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığı; Bilgi Lideri Devlet Bahçeli’nin öngörülü milli siyaset anlayışı, bugün içeride ve dışarıda Türkiye üzerine kötü emelleri olanları bozguna uğratmakta, planlarını ters köşe yapmaktadır. Bu bakımdan 2023 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bugünden daha güçlü bir şekilde TBMM’de temsil edilmesi büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin ana direği Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de güçlü olması demek, içeride ve dışarıda Türkiye’ye karşı komplo arayışında olanların da, hüsrana uğraması demek olacaktır. Adayımız belli; kararımız nettir: 2023 Seçimlerinde MHP’nin desteği ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecek, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugünden daha güçlü temsil edilecektir.” dedi.

MHP ÖTEDEN BU YANA KIRIKKALE SEVDALISI
TBMM’deki basın toplantısının önemli bir bölümünü Kırıkkale’nin ihtiyaçlarına ayıran Öztürk; “Milliyetçi Hareket Partisi; seçim bölgem Kırıkkale’ye öteden bu yana büyük önem vermektedir. Bu minvalde Milliyetçi Hareket Partisi’nin hükümet ortağı olduğu 57’nci Hükümet döneminde, bugün halen Kırıkkale ekonomisinin önemli sacayağından biri olan Kırıkkale I. Organize Sanayi Bölgesi hizmete açılmıştır. Diğer taraftan yine o dönemde; bakanlığını yürüttüğümüz Sağlık Bakanlığı tarafından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi 2000 Yılı Yatırım Programı dâhiline alınıp, bir yıl gibi kısa sürede inşaatı tamamlanarak, 2002 yılında 250 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır. Geçmişten bu yana devam edegelen Kırıkkale sevdamız ile gerek yeni yatırım, gerekse tevsi yatırımlar konusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” diyerek, Kırıkkale’nin beklentilerini sıraladı.

KIRIKKALE BOZKIR’IN İNCİSİ OLACAK
Kırıkkale’nin Bozkırın İncisi olma hedefine ancak bugünden daha fazla kamu ve özel yatırımlarıyla ulaşabileceğini savunan milletvekili Av. Halil Öztürk; “Genel bütçenin çatılmasında ve kabulünde Cumhur İttifakı Sayın Genel Başkanlarının onayı ve desteği bulunmaktadır. Kırıkkalemiz’e yeni kamu yatırımları konusunda da bizlerin taleplerini uygun görüp destekleyen aynı Sayın Liderlerdir. Bu bakımdan ince eleyip, sık dokuduğumuz kamu yatırımlarının artması önceliğimizdir. Tabi bu minvalde büyük çaba sarfedip, uğraş verdiğimiz yatırımların koordinesi ve uygulaması ve de takibi de, yerel idarecilerin titiz ve samimi çalışmaları ile mümkündür. Bu bakımdan bizler hem yatırımları, hem de yatırımların gelişimini yakından takip ediyor ve gerektiğinde müdahale ediyoruz.” dedi. 

KIRIKKALE’DE 1 KİŞİ İSTİHDAM YARATMA MALİYETİ 384 BİN TL
TBMM’den Kırıkkale’ye yatırım yapmak isteyen girişimcilere de seslenen MHP’li Öztürk; “Geçtiğimiz yıl Kırıkkale’de 1 kişilik istihdam yaratmak için 208 bin TL’lik yatırım gerekirken, bu yıl Temmuz ayı itibariyle bu rakam 384 bine çıkmıştır. 2022 yılı ilk 7 ayda 15 yatırım teşvik belgesiyle 183 milyon TL’lik yatırım ve yaklaşık 500 kişiye yeni istihdam öngörülmektedir. Bu rakamlar çerçevesinde TBMM’den Siz Değerli Basın Mensuplarımızın aracılığı ile özellikle petro-kimya, savunma sanayi, lojistik, otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren yerli-yabancı girişimcilerimize-yatırımcılarımıza seslenmek istiyorum: Yeter ki; Kırıkkale’mize yatırım yapma konusunda karar verin. Her türlü işlemlerinizde Kırıkkale Milletvekili olarak her daim yanlarında olacağım, yol açacağım, kolaylıklar sağlanması için aracı olacağım.” dedi.

KIRIKKALE’NİN VİZYONU 2 ÖNEMLİ YATIRIMDAN DAHA FAZLA
Kırıkkale Milletvekili olarak her daim kentin sorunlarına ve beklentilerine sahip çıktığını belirten Öztürk, Kırıkkale’nin vizyonunun sadece 2-3 önemli yatırımla sınırlı olmadığını belirterek; açıklamasına şöyle devam etti: “Roket-San'ın yaklaşık 10 milyar TL’lik yeni fabrika yatırımı ile Kırıkkale ticaretini canlandıracak Jandarma Eğitim ve Depo Komutanlığı projelerini çok önemli bulmakta ve yakından takip etmekteyiz. Kırıkkale’nin tarih ile bir olmuş Makine Kimya Endüstrisi’nin değişen ticari yapısı ile güzide kurumumuz adeta değişimin merkezi olmuştur. İnsan kaynakları değişimini tamamlayan MKE’de çalışanlarımızın yüzü gülerken, kurumun da teknolojik alt yapısı ve modernizasyonu hızla devam etmektedir. Kısa zamanda ürettiği ve üreteceği ürünler ile dünyada adından söz ettirecek başarılı bir çalışma temposu yakalayan MKE’nin bazı yan ara mamullerini Kırıkkale sanayisinde üretmesi kentimizin ekonomisine de önemle katkılar sunacaktır. Bu bakımdan dün olduğu gibi hem MKE çalışanlarımızın, hem de MKE yönetiminin her daim yanlarında ve destekçileriyiz. Geçtiğimiz yıl MKE’nin ticari mevzuatı değişirken, ‘özeleşiyor, satılacak’ şeklinde karalama kampanyası yürüten 6+1’lik tasanın Kırıkkale üyelerinin oluşturduğu asılsız algı ve korkutmalara inanarak askeri fabrikalara geçen kalifiye çalışanlar, bugün yanıldıklarını söyleyerek tekrar MKE’ye dönmek istiyorlar. O gün de dedik, bugün de diyoruz MHP’nin olduğu işlerde şaibe olmaz. Diğer taraftan Kırkkale’nin vizyonunun gerçekleşmekte olan iki güzide yatırımla sınırlı kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu bakımdan zamanımızın çoğunluğunu Kırıkkale’de geçirerek, hem hemşehrilerimizin taleplerini, yerine çözüme kavuşturmaya gayret gösteriyor, hem de Kırıkkale için yeni yatırım alanları ve girişimcileri araştırıyoruz. Çünkü Kırıkkale Bozkırın İncisi olma hedefine ancak çok daha fazla kamu ve özel yatırımlarıyla ulaşabilecektir.” dedi.

ULAŞTIRMA, SAĞLIK, ÇEVRE İHTİYAÇLARINI TEK TEK DİLE GETİRDİ 
TBMM’deki toplantısında; gecesini-gündüzünü Kırıkkale ve ihtiyaçlarına ayıran Halil Öztürk için her ortamda Kırıkkale’ni ihtiyaçlarını dile getirmek, adeta temel bir görevdir şeklinde açıklamada bulunan milletvekili Öztürk; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün planladığı ve yürüttüğü çalışmalarda ‘25 Lojistik Merkez’ konusunda Kırıkkalemizi mutlaka kapsam içine alması gerektiğine inanıyoruz. Kaldı ki; Kırıkkale’mizin ‘Sektör Tabanlı Lojistik Merkezi’ müracaatı da 2019 yılından bu yana değerlendirilmeyi beklemektedir. Kırıkkale’de faaliyet gösteren Yüksek İhtisas Hastanesi ve ilçelerimizdeki (Keskin, Sulakyurt, Karakeçili, Delice) Devlet Hastanelerinin çok acil yeterli düzeyde branş doktor ihtiyaçlarının karşılanması sağlık alanındaki temel beklentimizdir. Yine bu hastanelerimizin, özellikle görüntüleme cihazları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer sağlık metaryallerinin biran önce temin edilmesi gerekmektedir. Konu sağlık ile ilgili olduğu için bizim için çok önemlidir ve sağ olsun Sayın Bakanımız ilettiğimiz taleplerimizle bugüne kadar yakından ilgilenmiştir. Bu açıklamamızdan sonra gerekenin yapılacağını düşünmekteyim. Bir başka önemli husus ise; Kırıkkale’ye çevre illerden gelen hastalar nedeniyle yine özellikle görüntüleme servislerinden randevu alabilmek neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Bu önemli soruna acil çözüm üretilmesi gerekmektedir.” diyerek, beklentilerin kısa sürede ilgili Bakanlıklarca giderilmesi için ziyaretlerini sürdüreceğini ifade etti.

MERKEZ ESNAFI İÇİN ÜNİVERSİTE-KENT ENTEGRESİNİ SAĞLAYALIM 
Üniversitenin şehir dışında kalması nedeniyle merkezdeki esnaf ve sanatkârın yeteri kadar hizmet sunamadığına da değinen Milletvekili Öztürk; “Merkezdeki Kırıkkaleli esnafımızın üniversite öğrencilerimize yeteri kadar hizmet sunabilmeleri için üniversiteden merkeze, merkezden üniversiteye ücretsiz taşıma imkânı ile diğer üniversite-şehir entegresini sağlayacak düzenlemeler hayata geçirilirse -ki burada yerel yönetimlerimize önemli görevler düşmektedir- iki kesimin de yüzleri gülebilecektir. Esnaf ve sanatkârımızın başta prim ve vergi borçları yeniden ele alınarak, uzun vade ve düşük faizle yapılandırılmalı, kullandıkları elektrik, doğalgaz, su gibi maliyetleri sübvanse edilmelidir.” dedi.

KURAKLIK VE YAĞIŞTAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLALIM 
Milletvekili Öztürk açıklamasında Kırıkkale’de sın yıllarda yaşanan kuraklık ve aşırı yağışlardan zarar gören çiftçilere destek olunmasını isteyerek; “Kırıkkale ve çevre illerde son iki-üç yıldır tarımsal kuraklık yaşanırken, bazı bölgelerde de aşırı yağışlar, hasat zamanı gelen ürünlere zarar vermiştir. Bitkisel ve hayvansal üretim ile uğraşan hemşehrilerimizin, çiftçilerimizin bankalara ve diğer kurumlara olan borçları faizsiz veya çok düşük faizlerle ertelenerek, yeniden yapılandırılmalıdır. Ekim ve bakım girdi maliyetlerinin artması nedeniyle, Tarım ve Hayvansal girdi destekleri güncellenerek, imkânlar dâhilinde artırılmalıdır. Diğer taraftan kuraklık hadisesi göz önüne alındığında ve ilimizden Kızılırmak geçmesine rağmen, sadece %7 sulanabilir tarım arazisi bulunması; sulama, baraj ve gölet projelerinin önemini daha da artırmaktadır. Bu bakımdan; yaklaşık 5 bin dekarın sulamasını gerçekleştirecek olan ve konuyu yakından takip ettiğimiz Keskin Büyükceceli Göleti projesinin ihalesinin biran önce tamamlanması ve Merkez Ulaş Barajı’nın da biran önce hizmete alınması, çevre köyleri sulama açısından oldukça rahatlatacaktır. Yine Delice Büyükyağlı Barajı ve Keskin Konurhacıobası Baraj projelerinin de, önümüzdeki dönemde inşaatlarına başlanması için bizler de gerekli görüşmeleri sürdürmekteyiz. Bize göre acil çözüm bekleyen önemli çevre sorunlarının başında katı atıklar gelmektedir. Delice, Çerikli, Balışeyh, Sulakyurt, Çelebi, Karakeçili belediyelerinin katı atıkları için aktarma merkezlerinin kurulması gerekmektedir. Çünkü bu belediyelerimiz şehir merkezine katı atıklarını getirememektedir. Çerikli Cıtırık, Çoruh Özü Derelerinin ıslah edilmesiyle vatandaşlarımızın yoğun koku ve taşkın şikâyetleri giderilmiş olacaktır.” diyerek, ekim ödenim yaklaştığına ve çiftçilerimiz için gerekli desteklerin biran önce çıkarılmasını istedi.

KARMA ENDÜSTRİ VE SERBEST BÖLGE KURULSUN
TBMM’de açıklamasında Kırıkkale’ye Karma Endüstri Bölgesi ve Serbest Bölge Kurulmasını de isteyen milletvekili Öztürk; “Sürekli dile getirdiğimiz üzere; Yatırım Teşvik kapsamında halen Kırıkkale’ye yapılacak genel yatırımlar 3. Bölgede olup, OSB’lere yatırım yapılması halinde 5.bölge imkânlarından destek sağlanmaktadır. Bunun sırasıyla; ivedi olarak 4. ve 6. bölge olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Bu talebimizin Sanayi ve Teknoloji Bakanımız tarafından öncelikli olarak değerlendirileceğini düşünüyorum.” dedi.

KARAYOLLARI PROJELERİNİN TAMAMLANMASINI İSTEDİ
43 ili birbirine bağlayan Kırıkkale’nin karayolları ve demiryolları projelerini TBMM’deki basın toplantısında vurgulayan  Öztürk; “Kırıkkale’nin ulaşım ihtiyaçları da biran önce sonuçlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ankara-Kırıkkale-Sivas hızlı tren projesi, Ankara Kırıkkale günlük Banliyö seferleri, Kırıkkale-Ankara yolu yenileme çalışmaları da, ulaştırma alanında olan ihtiyaçlarımızdır. Kırıkkale-Çorum-Samsun demiryolu proje ve fizibilite etüdü tamamlanarak, inşaat  ihalesi yapılmalıdır. Kayaş-Irmak-Kırıkkale-Çetinkaya demiryolu iyileştirme ve elektrifikasyon işinin ödenek artırımı yapılmalıdır. Bahşılı-Karakeçili-Kulu Ayrımı Yapım İşi, Kırıkkale-Keskin- 6.Bölge Hududu Yolu, Balışeyh-Sulakyurt İl Yolu, Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı Ve Bağlantı Yolları Yapım İşleri de takip ettiğimiz ve biran önce tamamlanması için çaba gösterdiğimiz projelerdir. Tam bu noktada Ahiler Kalkınma Ajansı’nın çalışmalarında ve desteklerinde, Kırıkkale’nin daha fazla yer almasını da temin edilmesi gerektiğini düşünmekteyim.” diyerek, Kırıkkale’nin bugün çok daha güzel günleri için çalışmalarını tüm gücüyle sürdüreceğini belirtti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.