Pedallar Anadolu’nun Kalbinde, Kırıkkale’de buluşuyor 

Pedallar Anadolu’nun Kalbinde, Kırıkkale’de buluşuyor 
Türkiye Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Bisikleti Yarışları Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 23-25 Eylül tarihleri arasında Anadolu’nun kalbi Kırıkkale’de düzenlenecek. 

ÜST DÜZEY REKABETE SAHNE OLACAK
Türkiye’nin en önemli bisiklet takımlarına ve bisikletçilerine ev sahipliği yapacak olan Kırıkkale, bisikletin üç gün boyunca Türkiye’de atan kalbi olacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan en önemli yarışlarından birisi olan 7. Etap Puanlı Yol Bisikleti Yarışları ile Kırıkkale, üst düzey rekabete sahne olacak.  Türkiye’nin en güçlü takımları ve bisikletçileri, Kırıkkale’nin eşsiz coğrafyasında pedal basarak Kırıkkaleli sporseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.  Yaş gruplarına göre değişen parkur ve mesafelerde toplam dokuz yarış yapılacak. 


PEDALLAR SPOR, SAĞLIK VE CENTİLMENLİK İÇİN DÖNECEK 
12 yaş grubunda, 420 bisikletçi 3 günde 9 yarışta pedal basacak. Pedallar spor, sağlık ve centilmenlik için dönecek. UCI kuralları kapsamında düzenlenecek yarışlar, 23 Eylül 2022 Cuma günü Genç Erkekler 96 km yol yarışı ile başlayacak.  Yarışların son gününde tüm Kırıkkalelilerin davetli olduğu “Kırıkkale Halk Bisiklet Sürüşü” düzenlenecek. Kırıkkale’nin simge noktalarından geçen parkurlarda pedallar; spor, sağlık ve centilmenlik için dönecek.  
Kırıkkale’de ilk kez düzenlenen organizasyonda; Genç Erkekler / Yıldız U17 Erkekler / Yıldız U15 Erkekler / Genç Bayanlar / Yıldız U17 Bayanlar / Yıldız U15 Bayanlar / Master +35, Master +40, Master +45, Master +50, Master +55, Master +60 olmak üzere 12 yaş grubunda 420 bisikletçi yarışacak. 


KIRIKKALE’NİN TARİHİ COĞRAFYASI BİSİKLETÇİLERE EŞLİK EDECEK
Yüzlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kırıkkale’nin tarihi coğrafyası ve kültürü, Türkiye Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Bisikleti Yarışları’na katılan bisikletçilere eşlik edecek. İçinden Kızılırmak’ın geçtiği Çeşnigir Kanyonu ve 13. yüzyıla ait bir eser olan Çeşnigir Köprüsü, 110 metre uzunluğu ile Kırıkkale Güzellikler prim kapısına da ev sahipliği yapacak. Yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ile Karaahmetli Köyü Kapulukaya Barajı kıyısında Karaahmetli Tabiat Parkı, Keskin İlçe Merkezi’nde Neşet Ertaş Hacı Taşan gibi ustaların ezgileri ile geçmişte bir yolculuğa sürükleyen Hacı Taşan Kültür Merkezi (Taş Mektep) gibi Kırıkkale’nin değerleri de organizasyon ile birlikte tanıtılmış olacak.”  


ULUSLARARASI DÜZEYDE SES GETİRECEK BİR YARIŞMA
Tüm hazırlıkların tamamlandığı organizasyonun son koordinasyon toplantısında konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Türkiye Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Bisikleti Yarışları’nı Kırıkkale’de her yıl gerçekleştirmeyi amaçladıklarını, hazırlıkların tam olarak yapılması halinde ise 2023 yılından itibaren uluslararası düzeyde ses getirecek bir yarışmanın Kırıkkale’de yapılabileceğini paylaştı. Spora her zaman değer veren kültüre sahip bir şehir olarak bu önemli organizasyonun Kırıkkale iline bırakacağı değerleri bir adım öteye taşımayı hedeflediklerini söyleyen Vali Tekbıyıkoğlu, toplantıda ayrıca Anadolu’nun kalbinde, 43 şehrin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale’nin, birçok doğal güzellikleriyle, manevi durakları ve tarihi eserleriyle gezip görülebilecek bir şehir olduğunu aktardı.


DOĞAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN TANITIMI
Türkiye’nin en prestijli organizasyonlarından biri olan Türkiye şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Bisikleti Yarışları’nın bu yıl ilk kez Kırıkkale’de düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Tekbıyıkoğlu: “Türkiye’nin her yerinden gelecek sporcuları, takımları, basın mensubu arkadaşları, sporseverleri, bisiklet tutkunlarını şehrimizde ağırlayacağız. Dünyada büyük rağbet gören organizasyonlar haline gelen bisiklet turlarının düzenlendikleri şehrin doğal ve kültürel değerlerini tanıtımında büyük katkı sağladığı aşikâr. Hem bisiklet sporunun sevdirilmesi hem de ilimize önemli katkıları olacak bu organizasyonları desteklemeye her zaman devam edeceğiz. Anadolu’nun Kalbinde Kırıkkale’de buluşacak Tüm bisikletçilere başarılar diliyorum. “dedi.


PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE OLACAK
3 gün boyunca üst düzey rekabete sahne olacak Türkiye Şampiyonası 7.Etap Puanlı Yol Bisikleti Yarışları’nın programı şu şekilde olacak:

23 Eylül, Cuma    
08.30    Genç Erkekler Yol Yarışı (96 km)
13.30     U17 Erkekler Yol Yarışı (75 km)
16.30    U15 Erkekler Yol Yarışı (58 km)

24 Eylül, Cumartesi    
08.30    Master Erkekler Yol Yarışı (96 km)
12.30    Genç-U17 Bayanlar Yol Yarışı (75 km)
15.30    U15 Bayanlar Yol Yarışı (58 km)

25 Eylül, Pazar     
08.30-14.30 Kriteryum Yarışları
15.00     Kırıkkale Bisiklet Halk Sürüşü 
15.30    Ödül Töreni

Bilgi ve İletişim: 

Kırıkkale Valiliği 
ON İletişim:    Tel:  (0212) 291 18 48
İpek Özgüden Özen    Tel:  (0532) 321 07 04    [email protected]
Efkan Kula  Tel: (0533) 277 82 40     [email protected]
Berna Alp    Tel: (0530) 010 61 90     [email protected]

Haber: Ahmet Gökdemir


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.