Perakende Yasası yeniden düzenlenmeli

Perakende Yasası yeniden düzenlenmeli
Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, "Esnafa en çok zarar veren kuralsız açılan AVM ve zincir marketler. Artık bu kuralsız açılışlara bir son verilmeli. Perakende Yasası tekrar düzenlenerek esnafımız korunmalı" dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, esnafın ekonomiye katkısının yadsınamaz olduğunu belirterek, "Esnafa en çok zarar veren kuralsız açılan AVM ve zincir marketler. Artık bu kuralsız açılışlara bir son verilmeli. Perakende Yasası tekrar düzenlenerek esnafımız korunmalı." ifadelerini kullandı. Köstekli, açıklamasında, zincir marketler ve AVM'lerin esnafa zarar verdiğine dikkati çekti.

AVM’LER ESNAFA ZARAR VERİYOR

Zincir marketlerin haksız rekabetin en büyük örneklerinden biri olduğuna işaret eden Köstekli, "Adım başı yan yana her sokağa açılan zincir marketlerin sayıları 36 binin üzerine çıktı. Satmadıkları hiçbir ürün yok. Zincirlerin açıldığı her bölgede esnafımız kendini geçindiremeyecek duruma düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

MOBBİNG'E UĞRUYORLAR

Köstekli,, yüksek kiralar ve aidatlar nedeniyle esnafın AVM içinde barınmasının mümkün olmadığını ve bu sebeple müşterisinin azaldığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bir yandan AVM açılırken bir yandan da kapananlar var. Bunlar da milli servetin heba olmasına neden oluyor. AVM'ler sıkça indirim kampanyasına giriyorlar. Bu kampanyalar zaten yükseltilmiş fiyatların normale indirilmesiyle oluyor. Kampanyalarla birlikte çalışanlar da hedef baskısıyla satış yapmaları konusunda 'mobbing'e uğruyorlar."

KURALSIZ AÇILIŞLAR SON BULMALI

AVM'lerin açılışlarına kural getirilerek, Avrupa'daki örneklerde olduğu gibi haftada bir gün tatil edilmelerini ve açılış-kapanış saatlerinin daraltılmasını isteyen Köstekli,, "Esnafların ekonomiye katkısı yadsınamaz. AVM ve zincir marketlerin kuralsız açılışlarına bir son verilmeli. Perakende Yasası tekrar düzenlenerek esnafımız korunmalı. Avrupa Birliği’nde AVM’ler için uygulanan yasalar Türkiye’de de uygulanması gerekmektedir” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.