Proje üretmeye hazırız

Proje üretmeye hazırız
​​​​​​​Akademik eğitim ve öğretim alanında çeşitli çalışmalara imza atan Kırıkkale Üniversitesi, araştırma ve geliştirme anlamında da sanayi alanında önemli çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.

REKTÖR ASLAN: “BİZLER ÜNİVERSİTE OLARAK SANAYİCİMİZİN HER ZAMAN EMRİNDEYİZ”

‘Üniversite-Sanayi buluşması’ isimli faaliyet kapsamında Rektör Ersan Aslan, “Biz sanayicimiz için proje üretmeye hazırız” dedi.

BİLGİ VE DENEYİM TECRÜBESİ

Ulusal ve uluslararası proje imkânlarının geliştirilmesi, yenilikçi ve yerli üretimin sektöre katkı sağlaması amacıyla Kırıkkale Üniversitesi harekete geçti. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın koordinatörlüğünde yürütülen faaliyet kapsamında ‘Üniversite-Sanayi buluşması’ adı altında toplantı gerçekleştirildi. Mühendislik fakültesi şehit Aydın Çopur salonunda yapılan etkinlikte; sanayi ve üniversite arasındaki bilgi ve deneyim tecrübeleri hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

YENİLİĞE HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR

Programın açılış konuşmasını yapan kamu üniversite sanayi işbirliği temsilcisi Prof. Dr. Recep Çalın, ‘Üniversite-Sanayi işbirliğinin her alanda ciddi anlamda katkı sağlayacağını ifade etti. Araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapılması amacıyla platform oluşturulduğunu söyleyen Çalın, sanayi anlamında ciddi hizmetler gerçekleştirileceğini vurguladı. Organize sanayi bölgesi yönetim kurulu başkanı Nurettin Aydın, sanayi sektörünün kendini her zaman yenileyen teknoloji ve bilgiye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

ÇAĞIMIZ ARTIK BİLGİ ÇAĞIDIR

Aydın, “Bizim bu projedeki amacımız Kırıkkale’dir. Sanayi alanında yerel üretim ve ulusal sektör anlamında gereken desteklerden yararlanmak için hep birlikte ciddi anlamda mücadele edeceğiz. Çağımız artık bilgi çağı, bu bilgi de hemen yanı başımızda bulunan üniversitemizde üretilmektedir. Üniversitemizdeki bu bilgi birikimini sanayi içerisinde tecrübeye dökerek, hem şehrimiz hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayıcı işler gerçekleştireceğiz. Üniversitedeki bu bilgileri fırsat bilerek, bu bilgilerden kendimize atılım sağlamalıyız” dedi.

ESNAFLARIMIZLA DİYALOG KURULMALI

Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Gelişen teknolojiye her zaman ayak uydurmamız gerekir. Ben ekonomiye ve esnaflarımıza, sanayicimize katkı sağlayacak bu çalışmayı sonuna kadar destekliyorum. Bizim önerimiz üniversitemizin eğitim alanında esnaflarımızla da diyalog halinde olmasıdır. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi konusunda çeşitli beklentiler var. Bu beklentilerin tarım ve sanayi hem de üniversite işbirliği ile güzel yerlere geleceğinden eminim” şeklinde konuştu.

GELİŞMELERİ SAHAYA YANSITACAĞIZ

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, “Biz sanayiciler kendi kabuğumuzda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizlere bilgi alanında da katkı sağlayacak olan bu işbirliği, sanayicilerimizin ufkunu daha da açacaktır. Burada üretilecek olan bilgi birikimleri de, sanayide tecrübe kazanarak ortaya güzel malzemeler çıkacaktır. Biz üniversitemiz ile ortak hareket ederek bu işbirliğinin daha da gelişmesini sağlayacağız. Bu gelişmeleri de sahaya yansıtacağız” ifadesinde bulundu.

SİLAH OSB TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Belediye Başkan Yardımcısı Halli Danacı, “Bu proje sanayi işbirliğinin ne kadar ciddi bir konu olduğunu bur kez daha gözler önüne sermektedir. Teorik ve pratik çalışmayı bir arada tutacak olan bu proje şehrimize hayırlı olsun” dedi. Vali yardımcısı Emin Alıcı’da, Kırıkkale’de yapımı devam eden silah ihtisas organize sanayi bölgesinin Türkiye’de bir ilk olacağını ifade etti.  Alıcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanlarına yatırımın daha da artması amacıyla çeşitli projelerin gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

ÜNİVERSİTE EMRİNİZİN ALTINDA

Son olarak konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, üniversite olarak bu projeyi önemsediklerini ifade etti. Kırıkkale Üniversitesi Sanayi İşbirliği kapsamında platform kurulduğunu ve ayda bir toplantı gerçekleştirildiğini dile getiren Aslan, “Biz sanayicimiz için proje üretmeye hazırız.  Bizler üniversite olarak her zaman sanayicimizin de emrindeyiz. Burada ürettiğimiz bilgileri pratiğe dökerek, artık zaman kaybetmeden sahada oluşumlarını görmeliyiz” şeklinde konuştu.

ARTIK ZAMAN KAYBI YAŞAMAYALIM

Aslan, “Çok toplantı yaparak bir şey yapmamak değil, toplantılar yaparak bir şeylere imza atacağız. Bizim Kırıkkale toplantılarımız toplantılar yapılıyor, bir şeyler yapılmıyor toplantısı olmayacak. 4 ay önce göreve başladığımız da önümüzdeki yıllarda şunları yapacağız dedik. Sektörle proje bazlı çalışmalara gideceğimizi de söyledik. Ve hazırlamış olduğumuz bu proje kapsamında sanayicimizin içinde bulunduğu zorlu süreci en iyi şekilde atlatması, gelecekte de önemli çalışmalar gerçekleştirmesidir” dedi.

PLANLAYACAĞIZ, PROJEYİ HAZIRLAYACAĞIZ

Rektör Aslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bütün üniversitedeki 59 bölümün ilgili alanlarıyla, şehirdeki bütün ilgili kurumlarıyla görüşmeler sağladık. Planla projeyi yap, parayı kap şeklinde proje hazırlayacağız. Planlayacağız, projeyi hazırlayacağız ve proje sonucunda parayı alacağız. Benim meslekte 35’inci yılım hep şunu duydum. Hocam ben projeyle nasıl uğraşayım. Sektör kendi başına proje hazırlamayla uğraşamaz. Şimdi diyoruz ki biz üniversite olarak hazırız. Kamuoyunun geliştirilmesi anlamında elimizden gelen çalışmayı yapmaya her zaman hazırız” ifadesinde bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.