Ramazan öncesi gıda denetimleri sıklaştırıldı

Ramazan öncesi gıda denetimleri sıklaştırıldı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen gıda denetimleri devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen gıda denetimleri devam ediyor. 

DEVAM EDECEK

5996 sayılı "Veteriner Hizmetli, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanabilmesi adına yürütülen çalışmalarda, işletmelerde yapılan denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz’da katıldı. Gıda ve Yem Şubesi Müdürü İlknur Sezer ve gıda denetim ekibi tarafından yürütülen çalışmalara bizzat katılan ve denetimde bulunan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Ramazan Ayının yaklaşması nedeniyle unlu mamuller, ekmek, pide, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim-satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri başta olmak üzere gıda işletmelerinde denetimlerimiz devam ediyor. Denetimlerimizde başta hijyen kuralları olmak üzere ürünlerin, üretim ve son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, saklama koşulları, sunum şartları inceleniyor ve 5996 sayılı kanun kapsamında bilgilendirmeler yapılıyor. İlimiz merkez ve ilçelerinde yaklaşık 2300 gıda işletmesi var. 2019 yılının ilk dört ayında 1257 denetim gerçekleştirildi, denetimlerimiz Ramazan Ayı boyunca mesai mefhumu gözetmeden devam edecektir” şeklinde konuştu.

ALO 174 GIDA HATTI

İl Müdürü Sırrı Yılmaz, özellikle esas denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu bu konularda daha bilinçli ve duyarlı olmaları gerektiğini, herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılması durumunda bunları Bakanlığımızın ilgili birimlerine bildirmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca denetimlerde gerekli şartları sağlamadığı tespit edilecek işletme olması halinde ilgili yaptırımları uygulayacaklarını da dile getiren Yılmaz, ALO 174 gıda hattının da vatandaşlarımızın kullanımına açık olduğunu hatırlatarak, yaklaşan Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlı, bereketli, huzur dolu geçmesi dileklerini iletti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.