Sağanak yağışa dikkat!

Sağanak yağışa dikkat!
​​​​​​​Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından yapılan son hava tahmin raporlarına göre; Kırıkkale, Ankara ve Çankırı çevrelerinde dolu yağışı ile birlikte gök gürültülü sağanak yağış görüleceği belirtildi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

Konu hakkında yapılan rapor değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı; “ Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SICAKLIKLAR 8 DERECE AZALACAK

Marmara Bölgesi'nde de sağanakla birlikte hava sıcaklığının 3 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede parçalı bulutlu hava hakim olacak. Genelinde, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı bölgede yağışın doğu ve güney kesimleri ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgede hava sıcaklığının yağışın da etkisiyle hissedilir derecede (3 ila 8 derece) azalması, rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yerel olarak kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.