Sağlık için kar kış dinlemediler

Sağlık için kar kış dinlemediler
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Kırıkkale’de de kendini gösterdi. Özellikle ilçe ve bağlı köylerimizde yağan yoğun kar, yolların kapanmasına neden oldu.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Kırıkkale’de de kendini gösterdi. Özellikle ilçe ve bağlı köylerimizde yağan yoğun kar, yolların kapanmasına neden oldu. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Başhekimliğine bağlı ekipler, halka kesintisiz sağlık hizmeti verebilmek adına gece gündüz demeden canla başla çalıştı.

KAR PALETLİ AMBULANS

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ilk ihbar Keskin İlçesine bağlı Haydardede köyünden geldi. Muharrem Korkut isimli vatandaşı renal kolik hastalığı nedeniyle yakanları aracılığı ile 112 merkezi aradı. Bunun üzerine hemen en yakın istasyonda bulunan ekipler, ihbar noktasına yönlendirildi. Yoğun kar nedeniyle ulaşılamayan hastaya 112 pajero kar paletli ambulansı ile ulaşıldı. Genel durumu iyi olan hasta Muharrem Korkut ilçe devlet hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

HASTANEYE ULAŞTIRILDI

Aynı gün bir diğer ihbar ise Sulakyurt ilçesine bağlı Sarıkızlı köyünden geldi. Hipertansiyon ve ateş şikâyeti ile 112 Acil Çağrı Merkezini arayan hasta yakınlarına ambulans yönlendirildi. Burada da yoğun kar yağışı nedeniyle köye ambulansın ulaşamaması üzerine 1 UMKE arıcı ve 1 kar paletli ambulans görevlendirildi. Yoğun çalışmalar ile ekipler, 68 yaşındaki hasta Şükrü Sayılır hipertansiyon ateş ve halsizlik şikâyetleri ile İlçe Devlet Hastanesine sevki gerçekleştirerek, tedavi işlemleri tamamlandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.