Sağlık sektörünün sorunları dile getirildi

Sağlık sektörünün sorunları dile getirildi
Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığının düzenlemiş olduğu Sağlık sektörünün sorunları kapsamı ile organize ettiği çalıştay İl Sağlık Müdürlüğü Hacı Hidayet Doğruer Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SIKINTILARI VE GELİŞMELERİ PAYLAŞMAK
Gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan yaptı. Akdoğan, “Öncelikle Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olarak düzenlemiş olduğumuz çalıştaya davetlerimizi kırmayarak teşrif eden Sayın İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Uğur Tiftikçi’ye, Yüksek İhtisas Hastanemiz Başhekimi Doç.Dr.Sancar Serbest’e Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Yeni’ye, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Sinan Kurt, Dr. Mustafa ALTAŞ ile hastane idarecilerimize ve Yüksek İhtisas Hastanesinde görev yapan birim sorumlularımıza katılımlarından dolayı Sendikam, Yönetim Kurulum ve şahsım adına teşekkür ederim. Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. Geride bıraktığımız zaman içerisinde gerek genelde gerekse de yerelde yaşadığımız bazı sıkıntıları ve gelişmeleri paylaşmak istediğimiz için bu çalıştayı organize etmeyi düşündük” ifadelerine yer verdi.

DAİMİ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Akdoğan, “Yakın zamanda Genel Merkezimizde de ifade ettiğimiz, Genel Merkezimizin de takip ettiği ülkemiz genelini kapsayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın haklı taleplerinin takipçisi olduk. Sonuç alana kadar takipçisi olacağımızı da her platformda ifade ediyoruz. Genel Merkezimizde İstişare ettiğimiz konuları kısaca ifade etmek gerekirse; Cumhurbaşkanımızın 3 bin 600 ek gösterge konusunda yapmış olduğu açıklama sonrasında alanının genişletilerek tüm kamu çalışanlarını kapsaması noktasında ısrarlı önerilerimizi ifade ettik.  Sağlıkta Yıpranma Payının yine tüm çalışanları kapsamı içine alınarak sektör içinde adaletsizliğin giderilmesini talep ettik. Genel Merkezimiz tarafından konu hakkında eşitsizlik oluşması ve çalışma barışının bozulmasından dolayı dava açılmıştır. Bizler bu konunun daimi takipçisi olacağız” diye konuştu.

ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Akdoğan, “Ek Ödeme diğer bir adıyla Döner Sermaye Sisteminin zaman içerisinde eriyerek çöktüğü ve bir an önce çalışanların menfaatine olacak şekilde gereken düzenlemenin adil dağıtılarak yapılması ihtiyacı önem taşımaktadır. İhtiyaç duyulan düzenlemenin yapılması hususunda gerekli girişimlerin bulunulmasını talep ettik. Şimdi de burada bir aile olarak Yüksek İhtisas Hastanemiz’de yaşanan olumsuzlukları, sorunları paylaşmak, tartışmak, birlikte çözüm üretmek adına buluştuk. Sayın İl Sağlık Müdürümüz ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimimiz beraberinde yaşadığımız sorunları ifade etmek çözüm önerilerimizi karşılıklı olarak dile getirmeyi amaçladık. Başta da ifade ettiğim üzere bugün buraya davetimizi kırmayıp teşrif eden herkese sonsuz teşekkür eder. Çalıştayımızın hayırlı olmasını temenni ederim” Şeklinde konuştu.

SORUNLARI PAYLAŞMAK

Çalıştayın konuğu olan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi yapmış olduğu konuşmasında; “İlimizin sağlık idarecileri olarak aksayan noktaları tespit ettik ve gerekli çalışmaları da başlattık. Bizler burada yaşadığımız sorunları yaptığımız işi ön plana alarak birlikte aşacağımızı düşünmekteyiz. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan tüm çalışmalar vatandaş ve hasta odaklıydı. Bakanlığımızın yeni dönemde çalışan haklarına da en az hasta hakları kadar önem verdiğini ifade etmek isterim. Bu çalıştay, yerelde yaşadığınız sıkıntıları, tespit ettiğiniz sorunları paylaşmak birlikte istişare etmek amacıyla tertip edilmiştir. Çalıştayın verimli geçmesini dilerim.” İfadelerini kullandı.

İSTİŞARE YAPILDI

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi’nin konuşmasının akabinde Çalıştay, Yüksek İhtisas Hastanesinde görev yapan Birim Sorumlularının tespit ettikleri sorunları, tüm çalışanlar adına yaşanan sıkıntıları dile getirdikleri bir istişare toplantısı şeklinde devam etti. İl Sağlık Müdürü ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi sık sık notlar alarak personelin sorunlarını dinlediler ve gerekli düzenlemelerin mümkün olan en kısa süre içinde yapılacağını ifade ettiler. Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan interaktif toplantı kısmının ardından; “Bu çalıştayın verimli geçtiğini düşünerek, Bu çalıştayın burada yapılmasında emeği geçen herkese ve katılımcılarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Çalıştaya, Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Sağlık-Sen Şube Yönetim Kurulu, Sağlık-Sen İşyeri Temsilcileri ve İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Tiftikçi, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sancar Serbest, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Yeni, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Sinan Kurt, Dr. Mustafa Altaş ile hastane idarecileri ve Yüksek İhtisas Hastanesinde görev yapan birim sorumluları katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.