Seçimi iptal ediyorlar

Seçimi iptal ediyorlar
Geçtiğimiz hafta Kırıkkale’de Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi için seçim yapılmış, seçimi en çok oyu alan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik kazanmıştı. İddiaya göre AK Parti grubu sonucu kabullenemedi ve seçimi iptale hazırlandığı öğrenildi.

MHP SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

Seçimin usulsüz olduğu gerekçesi ile iptal etmeye çalışan AK Parti grubu, sonucu kabullenemediği gibi MHP ile hiçbir platformda ortak olmaya yanaşmıyor. Bu güne kadar AK Parti grubunun temsil edildiği Türkiye Belediyeler Birliğinde bu defa söz sahibi olmak isteyen MHP, kazandığı 4 belediye ile bu gücünü ciddi derece hissettirmeye çalışıyor.

İSTANBUL’DA Kİ DESTEK KIRIKKALE’DE YOK!

Öte yandan AK Parti yönetimi İstanbul’un her bölgesinde MHP’ye destek verirken, bu desteğin Kırıkkale’de neden sağlanamadığı konuşuluyor. Bu durum “Kırıkkale’de ittifak yok mu?” sorusunu akıllara da getirmiyor değil! Kırıkkale’de MHP sürekli ortak siyaset yürütürken, AK Parti’nin ise yanaşmaması bazı kesimler tarafınsan tepki topluyor.

KAZANAN LİSTE

3 asil, 2 yedek üyenin seçildiği Türkiye Belediyeler Birliği üyelerinin geçen hafta kazananları şu şekildeydi; Asil üyeliklere; Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve Ak Parti Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Emrah Doğan seçilmişti. Yedek üyeliklere ise; Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu ve MHP Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır seçilmişti


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.