Şehit annesini dolandırdılar

Kendisinden büyükbaş hayvan alan şahısların ödeme yapmadıklarını ve hayvanları da kendisinden habersiz üzerine geçirdiklerini söyledi.

12 BÜYÜKBAŞ HAYVAN

2015 yılında  Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk’ün babası Habip Öztürk Çankırı’dan gelen iki şahıs tarafından dolandırıldığını iddia etti. Yaşadığı olayı haber merkezimize anlatan Öztürk “12 tane büyükbaş hayvanımız vardı. Ben ve eşim rahatsız olduğumuz için bakamıyorduk. Çocuklar internete koyup satalım dediler. İnternette hayvanları gören iki şahıs bizi aradı ve köye geldiler.”

95 BİN LİRA

“Pazarlık yaptık tanesini 8 bin liradan  95 bin liraya anlaştık. Bin lira kaparo verdiler geri kalanı da bankaya kredi için müracaat ettiklerini eksper geleceğini hayvanlara bakıp onaylayacağını söylediler. Bizden de işlemlerin hızlanması için tarım müdürlüğünden hayvanların pasaportunu  almamızı söylediler. Bizde gittik aldık ertesi gün geldiler hayvanları aldılar beraber Çankırı’ya gittik. Bizi otele yerleştirdiler. Siz rahatsız olmayın biz işlemleri başlatalım dediler ve gittiler.”

BAŞVURU OLMAMIŞ

“Ertesi gün tekrar buluştuk.  Bankada kredi işlemleri sürüyor dediler. Bu arada tarım müdürlüğünden hayvanları kendilerinin üzerine geçirmişler. Aslında ben olmadan bunu yapamazlardı ama yapmışlar. Baktık para çıkmıyor Çankırı’da ki bankalarla görüştük herhangi bir başvuru olmadığını öğrendik. Bunun üzerine tekrar şahıslarla görüştüğümüz de bize senet verdiler. Bir güne kadar para gelecek dediler. Ancak bir türlü parayı getirmeyince bizde Çankırı’da vali yardımcısı ile görüştük.”

NE PARA NE MAL VAR

“Vali yardımcısı şahısları çağırdı.  Vali yardımcısı bizim paramızı vermelerini istedi. Şahıslar da ‘bize 20 bin lira versinler mallarını geri verelim’ dediler. Vali yardımcısı tepki gösterince ‘bu ticaret’ dediler. Ne paramızı alabildik nede mallarımızı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Senedi de işleme koyduk ama bir şey çıkacağına inanmıyorum. Devlet büyüklerimizin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Elimizde kini alıp götürdüler. ” şeklinde konuştu.  


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.