Şehit Bozbıyık, yarın uğurlanacak

Şehit Bozbıyık, yarın uğurlanacak
​​​​​​​​​​​​​​Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen “Barış Pınarı Harekatı” kapsamında Suriye’nin Münbiç bölgesinde teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşinde şehit düşen Kırıkkaleli Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık’ın naaşı yarın öğle namazına müteakip Nur Caminde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

ŞEHİT BOZBIYIK, YARIN ÖĞLE NAMAZINA MÜTEAKİP NUR CAMİNDEN UĞURLANACAK

ANNE VE BABASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Fırat'ın doğusunda sürdürülen Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık'ın (27) Kırıkkale'de Selim Özer Mahallesi 2316 Sokak'taki yaşayan ailesine acı haber verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile askeri yetkililer, şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık'ın, annesi Azime ve babası Hamza Bozbıyık'ın evine gitti. Pazar alışverişinden dönen Bozbıyık çiftine acı haber verildi. İki çocuklarından birisi şehit olan Azime ve Hamza Bozbıyık çifti, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekipleri, şehidin anne ve babasına müdahale etti. Şehidin baba evi ve evin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Bozbıyık, bugün öğle namazına müteakip Nur Caminde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

 

VALİLİKTEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kırıkkale Valiliği, şehit Çelebi Bozbıyık için başsağlığı mesajı yayımladı. Valiliğin internet sitesinde yer alan mesajda şu ifadelere yer verildi; “Kırıkkale ili, Keskin ilçesi, Karafakılı köyü nüfusuna kayıtlı Kırıkkale doğumlu, Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık, 15 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonlar esnasında şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz”

 

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından  yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “15 Ekim 2019 tarihinde Münbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi neticesinde 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 8 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Ateş açılan bölgedeki hedefler tespit edilerek anında karşılık verilmiş ve en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.