Şeker tadında mutlu bayramlar

Şeker tadında mutlu bayramlar
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nı, bugün uğurlayacağız. Çarşı-pazarda bayramın tatlı telaşını yaşanırken, anne ve babalar çocuklarıyla birlikte giyim mağazalarını tek tek dolaşmaya başladı. 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nı, bugün uğurlayacağız. Çarşı-pazarda bayramın tatlı telaşını yaşanırken, anne ve babalar çocuklarıyla birlikte giyim mağazalarını tek tek dolaşmaya başladı.      TATLI TELAŞ YAŞANIYOR Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nı tamamlamanın hüznü içimizi kaplarken, yarın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nın sevinci de yüreklerde mutluluk oluşturuyor. Pazar günü (yarın) tüm İslam Dünyasında olduğu gibi ilimizde de Ramazan Bayramı büyük bir özlemle kutlanacak. Bayrama saatler kala hazırlıklara başlayan vatandaşları da alış veriş telaşı sardı.     MESAİ ÇARŞAMBA GÜNÜ  Ramazan ayı boyunca sessizliğe bürünen çarşı esnafında bayram hareketliliği başlarken, vatandaşlarda bayram hazırlıklarını bitirme telaşında. Aile büyükleri hatırlanacak, küçükler harçlık ve şekerlerle sevindirilecek, ziyaretlerle komşuluk, dostluk ve akrabalık bağı bir defa daha perçinleştirilecek. Cuma günü mesai bitimiyle birlikte 4 günlük bayram tatiline başlayan vatandaşlar, 28 Haziran 2017 Çarşamba günü yeniden mesai yapacak.   İL VE İLÇE BAYRAM NAMAZ SAATLERİ Kırıkkale merkezde bayram namazı saat 06.04’te kılınacak. Bahşılı, Çelebi, Keskin ve Yahşihan Kırıkkale ile aynı saatte namaz kılacak.  Balışeyh, Sulakyurt saat 06.03’te, Delice saat 06.02’de, Karakeçili ilçesi ise saat 06.05’te bayram namazını idrak edecek. Ramazan Bayramı, ilimiz kamu kurum, kuruluş, ilçe ve merkez olmak üzere belediyeler ile birlikte siyasi partilerde gerçekleştirilecek bayramlaşma törenleri ile kutlanacak.    

BAYRAMLAŞMA TAKVİMİ 

1. GÜN Kırıkkale Valiliği Saat:06.04 (Nur Camii Bayram Namazı Sonrası) Kırıkkale Belediyesi Saat: 06.04 (Nur Camii Bayram Namazı Sonrası) AK Parti Saat:12.00 (İl Başkanlığı Binasında)   2. GÜN MHP Saat:14.00 (İl Başkanlığı Binasında) CHP Saat:14.30(İl Başkanlığı Binasında)   3. GÜN Saadet Partisi Saat:12.00 (İl Başkanlığı Binasında) Türk Metal Sendikası Saat: 13.00 (Sendika Binasında)

bayram-namazı.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.