Seyyar sandık uygulaması

Seyyar sandık uygulaması
​​​​​​​Sağlık Bakanlığı tarafından 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde engelli ve yatağa bağımlı hastalar için yürütülecek "seyyar sandık" uygulamasına ilişkin genelge yayımlandı.

TEKRAR RAPOR DÜZENLENMEYECEK

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Genelgeye göre, aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde "yatağa bağımlılığı kalıcıdır" ibareli rapor düzenlenen kişilerin seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için tekrar rapor düzenlenmeyecek. Aile hekimlerince 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde "yatağa bağımlılığı kalıcıdır" ibareli rapor düzenlenen kişilerin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için tekrar rapor düzenlenmeyecek.”

YATAĞA BAĞIMLILIK SÜRECİ

“Buna göre, hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinden temin edilecek "seyyar sandık kurulu talep formu" ile 17 Ocak’a kadar ilçe seçim kurulu başkanlığı veya bu adrese göndermeleri ile muhtarlıklara başvurulacak. Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu" ibaresinin yer aldığı aile hekimlerince düzenlenecek sağlık raporlarında, yatağa bağımlılığın tıbbi sebebi, kalıcı olup olmadığı, yatağa bağımlılık süreci belirtilecek.”

TEK HEKİM SAĞLIK RAPORU

“Raporlar ıslak imzalı veya elektronik imzalı ve barkodlu şekilde düzenlenecek, tereddüt halinde ise barkod kontrolü ilçe seçim kurulu başkanlığınca yapılacak. Aile hekimlerince "Yatağa Bağımlı Kişiler için Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu" formatına uygun şekilde bakanlığımız e-Rapor sistemi üzerinden elektronik rapor düzenlenecek. Aile hekimlerince 24 Haziran seçimlerinde "yatağa bağımlılığı kalıcıdır" ibareli rapor düzenlendi ise tekrar bu kişiler rapor düzenlenmeyecek. Bu kişilere düzenlenen raporlar hekim ekranlarından görülebilecek.”

SAĞLIK BAKANLIĞI E-RAPOR SİSTEMİ

“01.03.2018 tarihi itibarıyla vatandaşlarımızın, e-Rapor/e-Doğum Raporu bileşeni üzerinden oluşturulan doğum raporları ile birlikte yeni doğan kimlik kartının çıkartılması için ilçe nüfus müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. internet adresinden ilçe seçim kurullarınca referans numarası girilerek kontrol edilebilecek. Raporlar sadece yatağa bağımlı olup seçim sandığına gidemeyecek durumda olan vatandaşlar için düzenlenecek. Düzenlenen raporlar elektronik imza ile imzalanacak, e-Rapor sisteminden çıktı alınarak bir nüshası ıslak imzalı şekilde vatandaşa teslim edilecek. Rapor düzenleme işlemleri 17 Ocak 2019 tarihinde sona erecek” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.