Sorunlarımız çözüme kavuştu 

Sorunlarımız çözüme kavuştu 
Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ilçenin sorunlarının çözüme kavuştuğunu dile getirdi. Seçim döneminde sorunların ön plana çıktığını belirten Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlıklara verdiği talimatlar sonucunda, sorunlarımız çözüme kavuştu” dedi.

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ilçenin sorunlarının çözüme kavuştuğunu dile getirdi. Seçim döneminde sorunların ön plana çıktığını belirten Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlıklara verdiği talimatlar sonucunda, sorunlarımız çözüme kavuştu” dedi.

İLÇEMİZ İÇİN CİDDİ YATIRIMLAR VAR 
Geçtiğimiz Mart ayında yapılan seçim sonuçlara itirazın ardından Haziran ayında yapılan seçim ile birlikte yeniden Keskin Belediye Başkanlığı görevine seçilen Dede Yıldırım, seçim döneminden bugüne ilçede yapılan bazı hizmetler hakkında bilgiler verdi. Seçim döneminde sorunlarla bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgilendiğine dikkat çeken Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın sayesinde bakanlıklara verilen talimatlar sonucunda sorunlarımız çözüme kavuştu. İnşallah ilçemiz içinde ileriki dönemler için ciddi yatırım çalışmalarımız var” ifadesinde bulundu. 

KESKİN’İN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ 
Geçmiş yıllarda ana hat borularının atisi düşük borular kullanılarak ilçeye verilen su hattında patlakların meydana geldiğini belirten Yıldırım, “İlçemizde elektriğinde zaman zaman çok kesildiği dönemler olabiliyor. Bundan dolayı da su borularında basınç oluştuğu için patlaklar meydana gelebiliyor, bir jilet ile kesilmiş gibi borularımız ciddi anlamda zarar görüyordu. Cumhurbaşkanımızın bakanlıklara vermiş olduğu talimatlar neticesinde su borularımızı yenileyerek, ilçemizde ki su problemini 10 milyon TL’lik bakanlığın hibe desteği ile çözüme kavuşturmuş olduk” dedi.

BİR HABER İNTERNET SİTESİNİN YAPTIĞI HABERE BAŞKAN YILDIRIM’DAN CEVAP 
Bir haber internet sitesinin geçtiğimiz günlerde Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve il protokolü nezdinde açılışı yapılan Keskin-Dinek Yöresel Yemekler ve Gastronomi Merkezinin restorasyonu hakkında yaptığı haber hakkında da açıklama yapan Yıldırım, bu bölgenin restorasyonunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırıldığına dikkat çekti. Merkezin restorasyonunun iyi olmadığına yönelik haber yapıldığına dikkat çeten Yıldırım, “Burası bizim yemek kültürümüzü ön plana çıkartacağımız bir bölge olacak. Bu gibi karalamaya yönelik yapılan gerçek dışı haberlerde bizleri derinden üzmektedir” dedi. 

YÖRESEL YEMEKLER YAPILIYOR 
Bu bölgenin yapılmasında Vali Yunus Sezer’in büyük gayretleri olduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Keskin-Dinek yöresel yemekler ve gastronomi merkezi, ilimizdeki misafirlerimizi ağırlayacak seviyeye getireceğiz. İnşallah bundan mutluluk duyacağız. Keskin'in eksikliklerini gerekli yerlere ilettik çok ciddi sorunlarımız vardı. Bunlar bizim yapabileceğimiz işler değildi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bakanlıklara talimatlar verildi, sorunlarımız çözüme kavuştu” dedi. 

2021 YILINDA DOĞALGAZA KAVUŞACAĞIZ 
Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte ilçeden şehre göç yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, bu göçün dışında ilçede ciddi anlamda kamu kurumlarının ve sanayi alanında bir bölgenin bulunduğunu ifade etti. Bu kapsamda ısınma problemini ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıkları sözlerinin altını çizen Yıldırım, “İnşallah, bakanlığımızın yoğun çalışması ve talimatları sonucunda 2020 yılında yapılacak olan çalışmalar sonucunda ilçemiz, 2021 yılında doğalgaza kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

ÇAN TEPESİ BÖLGESİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK 
Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla birlikte doğa alanlarının millet bahçelerine dönüştürülmesi çalışması hakkında da bilgi veren Yıldırım, “İlçemizde bulunan Çan tepesi dediğimiz bölge inşallah Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer’in de gayret ve destekleriyle ‘Millet Bahçesi’ne dönüşecek. Burada ilçe halkımız doğa ile iç içe olacak ve güzel vakit geçirme imkanı bulacaktır. Meclis üyelerimizle birlikte alacağımız karar ile Çan Tepesi’nin ismini değiştirerek, ilçemizin kültürüne uygun bir isim vermek istiyoruz” ifadesinde bulundu.

ARAÇ FİLOMUZA BAKANLIK DESTEĞİ 
Vatandaşlar için yapılan hizmetlerde araç konusunda sıkıntılar çektiklerini hatırlatan Başkan Yıldırım, bu konu hakkında da ilgili bakanlıklardan destek geldiğini ifade etti. Yıldırım, “Bakanlık tarafından gönderilen araçlar, hizmetleri daha hızlı şekilde yapmamız için büyük bir avantaj sağladı. Eski model araçlar ile çalışmalarımız zaman zaman aksayabiliyordu. Bakanlığımız destekleriyle filomuza destek sağlandı. Bu yapılan hizmetler hem bizleri hem de ilçe halkımızı mutlu etmiş durumda” dedi.

3. ETAP 141 KONUTLUK TAKİ ÇALIŞMASI
Vatandaşların konut sahibi olması amacıyla da çalışmalarını yürüttüklerini belirten Yıldırım, 3. Etap 141 konutluk TOKİ için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Mevcut TOKİ’lerin bulunduğu bölgeye yapılacağına dikkat çeken Yıldırım, “Şuanda TOKİ vatandaşların talebini kabul etmekte. Bunun belirli bir sayısı var. Talep eğer o sayıya ulaşırsa TOKİ onay vererek hemen gerekli çalışmalar yapılacaktır. Şuana kadarda hem ilçemizden hem de ilçemizde yaşayan vatandaşlardan TOKİ için ciddi anlamda başvurular yapılıyor. İnşallah bu talep ve çalışmalar sonucunda Keskin ilçemizi 141 konutluk yeni bir TOKİ’ye kavuşturmamın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK 60 BİN TONLUK SERTİFİKALI SİLO 
İlçede tarım alanında üreticilerin ciddi çalışma yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, bu kapsamda Kırıkkale-Keskin-Kırşehir bölgelerini kapsayan 60 bin tonluk sertifikalı ve Türkiye’de ilki olan SİLO (tahıl ürünlerinin saklandığı depo) yatırımını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Burada Türkiye’de bir ilki yapmaktan duyduğu onur ve gururu anlatan Yıldırım, “Üreticilerimiz artık sorun yaşamadan ürünlerini burada barındırabileceklerdir. Sertifikalı depoculuk anlamında büyük bir hizmettir bu” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZA BORCUMUZ YOK 
Yapılan bu hizmetlerin yanı sıra personel maaşlarını asla aksatmadıklarını belirten Yıldırım, “İmkanlarımız ölçüsünde hizmet yapmaya çalışırken, diğer yandan da çalışanlarımızı mağdur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugüne kadar belediye personellerimizin hiçbirine maaş borcumuz yoktur. İnşallah güzel çalışmalar yaparak, Keskin’in daha iyi yerlere gelmesi konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” ifadesinde bulundu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.