Suça tutunma hayata tutun

Suça tutunma hayata tutun
Eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalara imza atan Kırıkkale Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerini Letonya’ya götürdü.

Eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalara imza atan Kırıkkale Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerini Letonya’ya götürdü.

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Konu hakkında okul tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kırıkkale Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 17 Şubat 2019 – 02 Mart 2019 tarihleri arasında Erasmus+ projesi kapsamında 4 öğretmen 21 öğrenci ile Letonya’ya geldik. İlk gün Letonya’nın başkenti RİGA’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdik. Daha sonra proje merkezimiz olan Daugavplis şehrine geldik. Burada öğrencilerimizle birlikte Letonya’nın hukuk sistemi hakkında bilgi almaya ve ülkemizle karşılaştırma yapmaya çalıştık. Projemizin çekirdeğini oluşturan ‘ Denetimli Serbestlik’ üzerine yoğunlaştık.”

HUKUK BÜROSU KOORDİNESİNDE

“Proje ortağımız ile birlikte hareket ederek Daugavplis Adliyesi, Belediye polisi, Sosyal hizmetleri, Hukuk Bürosu, Gençlik meclisini, sınır polisi(Beyaz Rusya sınırı) ve Aile mahkemesini ziyaret ederek bilgiler aldık. Yine hukuk bürosu koordinesinde avukatlar aracılığıyla Letonya hukuk sistemi hakkında önemli bilgilere ulaştık. Sonuç olarak ülkemizle kıyasladığımızda bizim hukuk kuralları ile genelinde aynı olduğunu, ancak uygulamada daha insancıl ve toleranslı oldukları kanaatine vardık.

TOPLUMA KAZANDIRILMASI

“Letonya hukuk sisteminde suçtan önce önleyici tedbirlerin alınması dikkat çekici suç işlendikten sonra suçun kaynağının tespit edilmesi ve yok edilmeye çalışılması. Ayrıca kişinin işlediği suçtan dolayı bir ömür boyu cezalandırılmayıp, topluma kazandırılması, toplumla barışık hak getirilmesi çalışılması ve bunun için defalarca uyarılıp, ısrarla kazanılmaya çalışılması önemli idi. Ayrıca suç işleyenle mağdur olan kişilerin istemesi halinde görüştürülerek uzlaşmaya çalışılması ileride oluşabilecek daha büyük olumsuzlukların önüne geçilmesi açısından oldukça önemlidir.

TARİHİ YERLERİNİ GEZME FIRSATI BULDU

“Öğrenciler ve öğretmenler proje çalışmalarından arta kalan zamanda Daugavplis şehrinin kalesi başta olmak üzere tarihi yerlerini gezme fırsatı buldu. Hafta sonu tatilini ise Litvanya’nın başkenti Vilnius şehrini ve Trakai Gölü kalesini gezerek değerlendirmişlerdir. Staj çalışmalarını tamamlayan 25 kişilik ekip 02 Mart cumartesi Türkiye’ye dönmüşlerdir.

Staj çalışmalarının ikinci ayağı Almanya’nın Witten şehrinde beş (5) öğrenci 2 öğretmen gözetiminde gerçekleştirilmiştir. “

BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

“Staj grubu 21 Nisan 2019- 04 Mayıs 2019 tarihleri arasında iki hafta Almanya Hukuk sistemi hakkında bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Bu kapsamda Witten şehrinde bulunan proje ortağımız Ümit AKÇA rehberliğinde Hukuk bürosunda stajlarını yapmışlardır. Ayrıca Köln Hukuk Fakültesi ve Adliyesi ziyaret edilerek, yetkililerden bilgi alışverişinde bulunmuşlardır.”

“Öğrenciler staj çalışmalarından arta kalan zamanlarında Almanya’nın Dortmund, Düsseldorf , Bochum gibi şehirlerini gezme ve tanıma fırsatı bulmuşlardır. Almanya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Her iki ülkeye toplam Altı (6) öğretmen ve yirmi altı (26) öğrenci staj çalışmasını başarıyla tamamlamışlardır. Öğrenciler üzerinde bu yurt dışı stajının olumlu etkisi gözlemlenmiştir. Öğrenciler ve aileler okul yönetimi ve öğretmenlerine bu yararlı çalışmadın dolayı teşekkür etmişlerdir” ifadesi yer aldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.