Tarla sürerken devasa küp buldu 

Tarla sürerken devasa küp buldu 
Kırıkkale’nin Keskin İlçesi Kaçak köyünde Murat Acar, adlı bir çiftçi tarafından tahıl konulduğu ifade edilen devasa bir küp buldu. Küpün çevresinin süslü kaplı olduğu Roma dönemine ait olabileceği üzerinde duruluyor.   

MÜZEYE GÖTÜRÜLECEK 
Tarla sürerken traktörün pulluğuna bir cismin takıldığını gördüğünü açıklayan çiftçi Murat Acar, “Cismin etrafını eşerken derin bir çukur oluştu. Bunu üzerine durumu jandarmaya haber verdim. Jandarma ekipleri olay yerine gelerek çevrede güvenlik tedbiri aldı. Daha sonra Keskin Kaymakamlığı iş makinesiyle gelerek çalışma başlattı. Saatler süren çalışmalar sonunda küp yerinden çıkartılarak Keskin Kaymakamlığı’na götürüldü.” Küp buradan da Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmek üzere götürüleceği ifade edildi. 

DENETİMLER YAPILDI 
Kaçak köyünde küpün bulunmasıyla birlikte definecilerin köye akın etmemesi için jandarmanın denetimlerini sıklaştırdığı ifade edildi. Köy ve çevresinde zaman zaman denetimlerin yapıldığı söylendi. Köyde küpün bulunması ve Anadolu Medeniyetler Müzesinde sergileneceğinin ifade edilmesi köyde gurur kaynağı oldu. Keskin’de ve çevresinde köyün ismi gündem olmaya başladı. 

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.