Tekbıyıkoğlu: “Seçimler, demokrasinin olmazsa olmazıdır”

Tekbıyıkoğlu: “Seçimler, demokrasinin olmazsa olmazıdır”
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de yöneticiler, her vatandaş gibi sandık başına giderek özlük hakkı olan oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

EŞİ VE KIZIYLA BİRLİKTE OY KULLANDI 
Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de sabah saat 08.00 itibariyle başladı. Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 884 sandık kuruldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de yöneticiler, her vatandaş gibi sandık başına giderek özlük hakkı olan oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, eşi ve kızıyla birlikte oyunu kullanan isimler arasında yer aldı.  Tekbıyıkoğlu, eşi ve kızı ile birlikte Kırıkkale Osmangazi Fen Lisesindeki 1245 nolu sandıkta oyunu kullandı.

723 SANDIKTA ÖNLEMLER ALINDI 
Tekbıyıkoğlu oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin tüm ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunduklarını iletti. Oy verme işleminin bir vatandaşlık hakkı olduğuna dikkat çeken Tekbıyıkoğlu, "Bugün hem ilimiz için hem de ülkemiz için çok önemli bir gün. Kırıkkale'de 723 sandıkta 202 bin vatandaşımız vatandaşlık görevlerini ifa edecekler. Böylelikle bir hakkı da yerine getirmiş olacaklar. Seçim günleri demokrasi için çok ama çok önemli günlerdir. Bizler bu 723 sandıkta kent genelinde seçim güvenliği, sandıkların ve oy pusulalarının intikali için ve bunların toplanmasına ilişkin koordinasyon birimlerimizle birlikte tarafımızca  sağlanmıştır. Seçimin sonuçları itibariyle milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


64609dabaacbe.vali-oy2.png

64609daba7af8.vali-oy1.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.