Telefoncu: “Her öğrenci değerlidir”

Telefoncu: “Her öğrenci değerlidir”
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili dolayısıyla mesaj yayımladı.

YARINLARI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ 
Ara tatilin öğrenciler ve öğretmenler için farklı fırsatlar olabileceğini hatırlatan Telefoncu, "Sevgili Öğrencilerimiz! Bugün karnelerinizi aldınız. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; notlarınız ne olursa olsun her biriniz bizim için ayrı birer değersiniz. Ancak karneleriniz, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz." dedi.
 
GELİŞİMLERİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ
Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, hatalarından ders çıkaranlar, geleceğin de sahipleri olduğuna dikkat çeken Telefoncu, şunları söyledi: "Yarıyıl tatilinde bu dönem boyunca gösterdiğiniz performansı değerlendirir, eksiklerinizi tespit ederseniz ikinci yarıyıla daha dinamik başlama gücünü ve hedefleriniz için daha azimli, daha kararlı olma inancınızı da tazelemiş olursunuz. Tatili bir fırsata çevirmek için öncelikle kendinizi dinleyin, kendinize odaklanın, kişisel gelişiminize katkıda bulunabilecek etkinlikler yapın.”
 
SİZİN BİRER YAPI TAŞINIZDIR 
“Başarının yalnızca zeki, imkân sahibi insanların ulaşacağı bir şey olmadığını fark edin. Başarı her şeyden önce farkındalığa bağlıdır. Bireyde farkındalık oluşması için önce kendini bilmesi, bir muhasebe yapması gerekir. Sorumluluk bilinci, sabırlılık, kararlılık, çalışkanlık, azim, özgüven, özsaygı, özdenetim kavramlarının tümü, sizleri karakterli insan olmaya götüren yapıtaşları olacaktır."

EĞİTİM YOLUYLA GERÇEKLEŞEBİLECEK
Öğretmenlere de seslenen Telefoncu, şunları kaydetti: "Değerli Öğretmen Arkadaşlarım! Hiç şüphe yoktur ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinin sayfalarına taşınmış en önemli şahısların başında gelmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılında biliyoruz ki Atatürk’ün gösterdiği hedefler yalnız ve ancak eğitim yoluyla gerçekleşebilecektir. Bu gerçeği daima diri tutmalıyız. Eğitim ordusunun yılmaz neferleri, sizlerin ellerinde birer cevher olan öğrencilerimiz, yarınlarda ülkemizi en iyi seviyeye çıkarabilmek için bayrağı teslim alacaklar. Birlikte yürüdüğümüz bu meşakkatli yolda gösterdiğiniz fedakârlıklar ve kıymetli çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, geleceğin bugünden çok daha güzel olacağına olan daimi inancımla hepinize iyi tatiller diliyorum."

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.