Terörle mücadele tavizsiz sürmeli

Terörle mücadele tavizsiz sürmeli
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İçişleri Bakanlığı ile ilgili kanun teklifi üzerine, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına bir konuşma yaparak, Türkiye’nin terörle mücadelesine dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İçişleri Bakanlığı ile ilgili kanun teklifi üzerine, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına bir konuşma yaparak, Türkiye’nin terörle mücadelesine dikkat çekti.

Öztürk, “Türkiye, FETÖ'den etnik bölücü PKK'ya, aşırı sol terör örgütü DHKP-C'den, El Kaide ve DEAŞ gibi dini istismar eden terör gruplarına ve 17 Kasım ya da Asala gibi yabancı, ırkçı terör örgütlerine kadar terörizmin farklı biçimleriyle yıllardan beri mücadele etmektedir. Bu kapsamda, terör belasından ülkemizi kurtarmak için sonuç alıcı ve çok boyutlu politikaların tavizsiz sürdürülmesi şarttır. Günlük siyasi kaygılardan arındırılmış, uzun vadeli ve istikrarlı, millî ve etkin bir terörle mücadele politikasının uygulanması gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” dedi. TBMM’deki konuşmasında Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin sigortası ve güvencesi olduğunu belirten Öztürk; “Türkiye Cumhuriyetinin bekasına, milletimizin huzuruna, güvenliğine ve insanına karşı ciddi tehditler hâlen sürse de, 15 Temmuz ihanetine karşı Türk milletinin aklını temsil eden Cumhur İttifakı'nın teröre karşı çelikten duruşu, bekamıza karşı güçlü hassasiyeti bu tehditleri bertaraf etmekte olduğunu” söyledi.

Öztürk, TBMM’de dikkat çeken konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yıllardır millî birliğimizi parçalamayı başaramayan terörün ağababaları, güzel ülkemizin başına çeşit çeşit, şekilden şekile giren terörün her türlüsünden çorap örmeye kalksa da her seferinde aziz Türk milletinin tokadını yemiş ve bundan sonra da yemeye devam edecektir. Devletimizin şefkatli eli de gün gelecek; ifade özgürlüğü kisvesine sığınıp da teröre destek veren, terörü söylemleriyle cesaretlendirenlere çelikten bir yumruk gibi hiç kuşkusuz inecektir. Unutulmasın ki; Türkiye 15 Temmuz 2016'da istila ve infazı engellemiş, bunun da en büyük şeref payesi hiç kuşku yok ki büyük Türk milletinin olmuştur”

“Millî bir yürekle kahramanlaşan milletimiz, devletine ve bekasına sahip çıkmanın yanında, egemenlik haklarını canı pahasına müdafaa etmiş, terörizmin şer, niyet ve tetikçilerini bir vuruşta yere sermiştir. Türk milletinin bekasına yönelik saldırıda bulunan teröristler, halkın gözünde bir diken, boğazında bir kemik konumundadır. Bin yıl önce Haşhaşilerle mücadele eden Sultan Muhammed Tapar'ın dediği gibi, teröristlere karşı yapılan mücadele küffara karşı yapılan mücadeleyle eş değerdedir. Bu kararlılıkla yolumuza devam etmeliyiz.” diyerek, gerek PKK, gerekse FETÖ terör örgütü ile mücadelenin kesintisiz ve tavizsiz sürmesini istedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.