TİS süreci görüşüldü

TİS süreci görüşüldü
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, MKE Kırıkkale fabrikalarını ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) kapsamında işçilerle sohbet eden Erdal, işçilerin sorunlarını dinledi.


Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, MKE Kırıkkale fabrikalarını ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) kapsamında işçilerle sohbet eden Erdal, işçilerin sorunlarını dinledi.

KAVLAK’IN SELAMINI İLETTİ

Geçtiğimiz gün Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesine gelen Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Kırıkkale Şube Başkanı Murat Demirbaş ve yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri ile birlikte fabrika ziyaretlerine ilk olarak Silah Fabrikasından başladı. Burada Silah Fabrikası Müdürü Ali Gümüş’ü makamında ziyaret etti. Daha sonra emekçiler birlikte toplu çay sohbetinde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında çalışma hayatı, sendikal konular, Toplu İş Sözleşmesi süreci ana başlıkları olmak üzere iş yeri ve MKE emekçilerinin yaşadığı sorunların karşılıklı olarak görüşerek, işçilerden gelen soruları cevapladı. Öğle yemeğini işçi yemekhanesinde emekçiler ile birlikte yedikten sonra ziyaret son buldu.

SORUNLARI DİNLEDİ

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Kırıkkale Şube Başkanı Murat Demirbaş ve yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri ile birlikte ikinci durak olarak MKE Pirinç Fabrikası Fesih İşletmesini ziyaret etti. Karşılıklı samimi sohbet havasında geçen ziyarette çalışma hayatı, sendikal konular, Toplu İş Sözleşmesi süreci ana başlıkları olmak üzere birçok iş yeri ve MKE emekçilerinin yaşadığı sorunların karşılıklı olarak görüşüldüğü sohbette emekçilerden gelen sorular cevaplandı.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Kırıkkale Şube Başkanı Murat Demirbaş ve yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri günün son ziyaretini MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası’na yaptı. İlk olarak MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası Müdürü Veli Gün’ü makamında ziyaret etti. Daha sonra emekçilerle birlikte toplu olarak yapılan çay sohbetinde, çalışma hayatı, sendikal konular, Toplu İş Sözleşmesi süreci ana başlıkları olmak üzere birçok iş yeri ve MKE emekçilerinin yaşadığı sorunların karşılıklı olarak görüşüldüğü sohbette emekçilerden gelen sorular cevaplandı. Ziyaretler sonunda MKE işçileri yapılan ziyaretlerden dolayı duyulan memnuniyeti dile getirerek Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Kırıkkale Şube Başkanı Murat Demirbaş ve yönetimine teşekkür ettiler.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Ziyaretlerin ardından kısa bir konuşma yapan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Murat Demirbaş, Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal ile birlikte MKE fabrikalarında çalışan işçilerin sorunlarını dinlediklerini, sorunların çözümü için her geçen gün daha da fazla çalıştıklarını söyledi. Demirbaş, “Göreve seçilirken ve seçildikten sonra çalışma arkadaşlarımıza sorunların çözümü için çalışacaklarını söylemiştik. Hem biz hem de Genel Başkanımız Pevrül Kavlak ve yönetici arkadaşları sürekli irtibat halinde sorunların çözümü için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.