TL işareti (₺) nasıl yapılır? Klavyede TL işareti yapmak (₺)

TL işareti (₺) nasıl yapılır? Klavyede TL işareti yapmak (₺)
Birçok insan parasal tutarları yazmak istediği zamanlarda TL işaretine (₺) ihtiyaç duymuştur. Ancak TL işareti (₺) hayatımıza yakın bir zamanda girdiği için klavyeler üzerinde yer almamaktadır.

Bu nedenle birçok insan TL işaretini yapmakta bir hayli zorlanmaktadır. Bizlerde 1 Mart 2012 tarihinde hayatımıza giren ve Türk lirasını simgelemekte kullanılan TL işareti (₺) nasıl yapılır? Klavyede TL işareti (₺) nasıl yapılır? Mobil cihazlarda TL işareti (₺) nasıl yapılır? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

para-tl.jpg

KLAVYEDE TL İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Eğer bir bilgisayar başındaysanız ve TL işaretini (₺) klavye üzerinden yapmak istiyorsanız, klavye üzerinde aynı anda birden fazla tuşa basmanız gerekecek. Klavyede TL işareti (₺) yapmak için öncelikle Space tuşunun sağında bulunan ‘Alt Gr’ tuşuna basmanız ve parmağınız Alt Gr tuşuna basılıyken, ‘T’ harfine basmanız gerekiyor. Bu iki tuşun kombinasyonu ile klavye üzerinden TL işaretini (₺) yapabilirsiniz.

tl-para-4.jpg

TELEFONDAN TL İŞARETİ (₺) NASIL YAPILIR?

Eğer bir akıllı telefon kullanıcısıysanız ve telefonunuzdan TL işareti (₺) yapma ihtiyacı duyduysanız yapmanız gereken işlemler oldukça basit. Mobil cihazının sanal klavyesi açık haldeyken alt köşede bulunan ‘123’ simgesine dokunmanız ardından açılan sayılar ve semboller menüsünden TL işaretini (₺) bularak dokunmanız gerekiyor.

tl-isareti.jpg

TL İŞARETİ NEDİR?

1 Mart 2012 yılında resmi olarak kullanıma giren TL işareti (₺), Türk lirasının dünya çapında kabul görmüş olan sembolüdür. TL işareti (₺) için 8 Eylül 2011 tarihinde bir yarışma düzenlenmiş ve toplam 8 bin 362 TL işareti tasarımı arasından Tülay Lale’ye ait olan bu tasarım birinci olarak seçilmiştir.

tl-para-2.jpg

Yarışmanın tamamlanmasının ardından o zaman Başbakan olan şuan ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart 2012 tarihinde TL işaretini kamuoyu ile paylaşmıştır. Sembolün asıl amacı, Türk lirasının dünyadaki bilinirliğini ve itibarını artırmaktır. Simge, yarım çıpa halindeki ‘L’ harfi içerisine yerleştirilmiş yukarı doğru çift çizgili küçük ‘t’ harfinden oluşturulmuştur. Çift çizgi doğu ve batı köprüsü anlamına gelirken, çıpa ise yükselişi ve güveni temsil eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.