Toprak analizi ücretsiz yapılacak

Toprak analizi ücretsiz yapılacak
Kırıkkale çiftçilerine ait toprak numunelerinin analizinin yapılması yönünde çalışmalar başlatılması talimatı veren, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in çabaları sonuç verdi.

Kırıkkale çiftçilerine ait toprak numunelerinin analizinin yapılması yönünde çalışmalar başlatılması talimatı veren, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in çabaları sonuç verdi. Vali Sezer, çiftçilerin toprak numunelerini ücretsiz olarak analiz yaptırabileceğini açıkladı.

PROTOKOL İMZALANDI

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısında konuyu gündeme getiren ve Kırıkkaleli çiftçilerin daha yüksek verim ve kaliteye ulaşarak, gelir düzeyinde artış sağlamalarının toprak tahlili ile başlayacağını, bitkisel üretimde toprak analizinin gerek verim ve kaliteyi artırması, gerekse girdi masraflarını azaltacağının altını çizen Vali Sezer’in bu açıklamasının ardından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol gereği Kırıkkaleli çiftçiler toprak analizlerini ücretsiz olarak yaptırabilecek.

MÜRACAATLAR İL VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Sezer, analizi yapılan toprağa çiftçilerin doğru gübreleme yapmalarının sağlanmasının yanı sıra verim ve kalitenin de arttırılmasının amaçlandığını belirterek, Tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analiz laboratuvarlarında, çiftçilere ait toprak numunelerinin analizinin ücretsiz olarak yapılacağını kaydetti. İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz ise, toprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilerin İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat yapabileceklerini, önümüzdeki günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Gübretaş’ ta görevli uzman ekiplerce, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli Ziraat Mühendislerine numune alma yönünde eğitim verileceğini söyledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.