Trafik parkı bitmek üzere

Trafik parkı bitmek üzere
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer "Trafik, AFAD, itfaiye ve ilk yardım alanlarında çocukların eğlenerek teorik ve uygulamalı eğitim alacağı; kapsam olarak ilk ve en büyük mini şehir olan 'Trafik Çocuk Parkı'nda incelemelerde bulundu. Sezer, trafik parkının bitmek üzere olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin alanında en büyük Çocuk Trafik Eğitim Parkuru ve Çocuk Eğitim Mini Şehri’nin çalışmaları devam ediyor. Kısa süre içerisinde bitirileceğini söyleyen Vali Yunus Sezer, sadece trafik eğitiminin değil, hastane, AFAD gibi kurumların da eğitim vereceğini ifade etti.

Projenin tamamen çocuklara hitap edeceğini dile getiren Sezer, şunları kaydetti: "İtfaiye, hastane, otobüs durakları, üst geçitler ve tüm trafik işaretlerinin olduğu minik bir şehir kuracağız.”

 

 “Çocuklarımız burada uygulamalı trafik eğitimi alacak. Minik yavrularımızdan hayatlarının ileriki dönemlerinde bu öğrendiklerini uygulamalarını isteyeceğiz. Çocuklar, trafik parkında hem eğlenecek hem de öğrenecek. Kuracağımız tren vagonlarında derslikler olacak, burada teorik eğitim alacaklar. Yine burada kafeteryalarımız olacak" diye konuştu.

 

Vali Sezer, ilk etapta yaklaşık 5 dönümde başlattıkları projeyi, daha sonra 15 dönüme kadar çıkardıklarını bildirdi. Bunun, Türkiye'ye örnek bir proje olduğuna dikkati çeken Sezer, "Türkiye'nin en büyük çocuk trafik parkı olsun istiyoruz. Burayı hem trafik eğitim alanı hem de masal kahramanlarımızın yer alacağı park alanı olarak tasarladık” dedi. Vali Sezer ayrıca, Bahşili ilçesi girişinde kurulacak 15 dönümlük çocuk trafik parkında, öğrenciler trafik kurallarına ilişkin teorik ve uygulamalı eğitim alacaklarını söyledi.

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.