TSO’da sektör çalıştayı

TSO’da sektör çalıştayı
TSO Başkanı Ahmet Varlı, ilerleyen günlerde farklı sektörler için de benzer çalışmalar yapılacağını söyledi.

İlimizde mobilya ve kereste sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların sorunları TSO tarafından düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı. 1.si düzenlenen Mobilya Sektör Çalıştayının amacının sektörel sorunların belirlenerek kalıcı çözümler bulunması olduğunu ifade eden TSO Başkanı Ahmet Varlı, ilerleyen günlerde farklı sektörler için de benzer çalışmalar yapılacağını söyledi. 

TÜRKİYE STANDARTLARININ ÜZERİNDE

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Kırıkkale 1. Mobilya Sektör Çalıştayı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. TSO toplantı salonunda Ahmet Varlı Başkanlığında, Akademik Danışman Prof.Dr. Adnan Akın Moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştaya ilimizde mobilya ve kereste sektörlerinde faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldılar. Sektörde yaygın olarak karşılaşılan sorunların belirlenmesi, sorunlara çözümler üretilmesi ve yeniden aynı sorunların yaşanmasının önüne geçmek için önlemler alınması konularında ortak akıl çalışması yapılması amacıyla böyle bir çalıştaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, mobilya sektöründe ilimizdeki firmaların işçilik kalitesinin Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu söyledi.

ŞEHİR DE BİZİM, SEKTÖR DE BİZİM

Ülkede yaşanan sıkıntılı dönem yüzünden tüm sektörlerde genel bir ekonomik sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Varlı, bu süreci en az kayıpla atlatabilmek için neler yapılabileceği, bunun da ötesinde sektörde faaliyet gösteren firmalara rehberlik edip çözümler bulması amacını taşıyan bu çalıştaya üyelerin destek vermesi gerektiğin, ifade etti. Varlı, ‘bu şehir de bizim, bu sektörler de bizim. Eğer sorunları çözmek ve daha güzel işler yapmak istiyorsak fikir alışverişine önem vermeli, ortak akıl altında buluşarak birlikte adımlar atmalıyız’ dedi. Mobilya sektörü temsilcileri olarak bugüne kadar böyle bir çalışmaya davet edilmediklerini belirten mobilya ve kereste firmaları yetkilileri, kendi sorunlarının masaya yatırılması için ön ayak olan TSO’ya ve Başkan Ahmet Varlı’ya teşekkür ettiler. Toplantıda daha sonra TSO Akademik Danışmanı Prof.Dr. Adnan Akın tarafından sektörle ilgili yapılan araştırmalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Prof.Dr Akın katılımcılara Rekabet, Kurumsal Yapı, Finaans Kaynaklarıi Altyapı ve Teknşk Kapasite, Hammadde, Markalaşma, Uluslararası Ticaret konularında sorular yöneltti.  İlk toplantıda edinilen veriler üzerine ilerleyen günlerde 2. çalıştay gerçekleştirilecek.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.