Türkiye’nin en kurak ili Kırıkkale oldu 

Türkiye’nin en kurak ili Kırıkkale oldu 
Son dönemlerin en yağışsız kış mevsimini yaşayan Kırıkkale’de kuraklık üst seviyelere çıktı. Mart ayının sonlarına doğru kar ve yağmur yağsa da bu durum istenilen seviyeye ulaşamadı.

EN ÇOK ETKİLENEN BÖLGE OLDU 
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım, Türkiye genelinde illerin kuraklık seviyelerini açıkladı. Yıldırım, illere göre bu durumdan en olumsuz şekilde etkilenen bölgenin ise Kırıkkale olduğunu söyledi. Yıldırım, “Kuraklık özellikle Marmara Bölgesi'nde Tekirdağ'ın güneyi ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde, Eskişehir'den başlayarak Afyonkarahisar, Ankara, Kırıkkale, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin illerine kadar devam eden geniş bir alanda etkisini gösteriyor” dedi.

20 MİLYON TONA YAKIN HUBUBAT ÜRETİMİ VAR
Yıldırım, "Diğer taraftan bu saydığım illere ilave olarak İç Anadolu'da Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kırıkkale'de de yağışlarda yüksek oranlarda düşüş var. Hububat tarımının yoğun olduğu Kırıkkale, ülkemizin bu sonbahardaki en kurak ili oldu. Tek temennim, bahar yağışlarının gelmesi. En azından hububatımızı kurtarabilmeliyiz çünkü Türkiye'nin yıllık yaklaşık 20 milyon tona yakın hububat üretimi var. Bunu yaparsak bizden iyisi yok diyorum. Koşullar bu, buna adapte olmak zorundayız. Sadece konuşarak, iklim değişikliğine bağlayarak çözemeyiz. Birçok yeni arayışlara girmemiz, yöresel tedbirleri de almamız gerekiyor” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.