Türkiye’ye hitap edecek

Türkiye’ye hitap edecek
 Haber Merkezi
Yeşil Vadi Projesinin çalışmaları hakkında sorulan sorulara cevap veren İş Adamı Aydın, projenin Türkiye’ye hitap edecek bir eser olacağının söyledi

VALİ HAKTANKAÇMAZ VE İŞ ADAMI AYDIN, YEŞİL VADİ PROJESİNİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİLER İş adamı Barış Aydın, Vali M.İlker Haktankaçmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yeşil Vadi Projesinin rekreasyon çalışmaları hakkında sorulan sorulara cevap veren İş Adamı Aydın, projenin bitimi ile tüm Türkiye’ye hitap edecek bir eserin ortaya çıkacağını söyledi.

BÜYÜK BİR FIRSAT

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, İş Adamı Barış Aydın, Vali M.İlker Haktankaçma çini işlemeli tablo hediye etti. 1990 yıllarında il olan Kırıkkale’mizde tarihi ve turizm anlamında ön plana çıkan bir durumu olmadığı için, yapılacak olan Yeşil Vadi Projesi bu anlamda şehre büyük bir katkı sağlayacağını söyleyen Aydın, “Kırıkkale yaklaşık 50 ilin birleşme noktası. Günde 50 bin araç geçiyor. Ortalama bir araçta 3 kişi bulunsa, Kırıkkale’nin güzelliklerini göstermek için büyük fırsatlar bunlar. TÜİK 2016 verilerine göre de Kırıkkale nüfusun yoğunluğuna göre göç alan ilk 6 ilden birisi. Yatırımların yapılması durumunda ise göç alan il haline gelecek” ifadelerini kullandı.

MÜZEYE İHTİYAÇ VAR

Ziyaretten dolayı Aydın’a teşekkür eden Vali Haktankaçmaz ise, “Aslında tarihi bölgelerimiz var. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. İlimiz sınırları içerisinde türüne pek rastlanılmayan mozaikler bulundu. Yapılan çalışmalar ile sadece bir iki odası açıldı. Bunların bir bölümü Ankara’ya götürüldü. Bölgede yaklaşık 6-7 ev bu şekilde bulunuyor. Bunları sergilememiz gerekiyor ama önce bir müzeye ihtiyacımız var. Bunları sergilememiz gerekiyor. Bunların yanı sıra sporda ve sağlıkta da ilerlemeler yapılmalı” diye konuştu.

1,2 KM’LİK ALAN BİTTİ

Yeşil Vadi Projesinin Rekreasyon çalışmaları hakkında sorulan sorulara cevap veren Aydın, “Kırıkkale Rekreasyon çalışmalarında, Kırıkkale Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, DSİ’nin destekleri ile devam ediyor. 1,2km’lik bir rekreasyon alanı faaliyete geçti. Peyzaj bölümünü Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Islah çalışmalarını DSİ, bağlantı yollarını ise Karayolları üstlendi. Önümüzdeki süreçte, Yeşil Vadi Rekreasyon alanındaki bütün çalışmalar sona ererek, hem Kırıkkalelileri hem de Ankaralıları ve tüm Türkiye’ye hitap edecek bir eser ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

GÜZEL BİR PROJE OLACAK

Vali Haktankaçmaz ise , “DSİ ıslah çalışmalarını bitirdi. Epeyce bir miktar para harcandı ama bitirildi. Alanın yapılması için kaliteli taş kullanılması gerekiyordu. Bunun için arayışlar oldu, hatta yetkili firma dışardan taş da satın aldı. Büyükşehir’in yapacağı çalışmalar ise hem kış şartlarının sert gecikmesi hem de darbe girişiminin olması çalışmaları aksattı. Birinci etap bitti. İkinci etap ise en kısa zamanda bitecektir. Projenin sona ermesi Kırıkkale’miz ve Ankara için güzel bir proje olacak. Buranın çalışmaları konusunda en önemli olan geçiş alanları. Bu konuda yolların ve geçiş alanlarının düzenlenmesi gerekiyor. Trafiği tehlikeli yapmayacak şekilde çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.

türkiyeye-hitap-edecek-proje.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.