Türkyılmaz, seçim bildirgesini açıkladı

Türkyılmaz, seçim bildirgesini açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz, seçim bürosu önünde düzenlenen çay toplantısında seçim bildirgesini açıkladı. Burada yaklaşık bin kişilik bir gruba hitap eden Türkyılmaz’ın sözleri sık sık alkış ve tezahüratlarla kesildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz, seçim bürosu önünde düzenlenen çay toplantısında seçim bildirgesini açıkladı. Burada yaklaşık bin kişilik bir gruba hitap eden Türkyılmaz’ın sözleri sık sık alkış ve tezahüratlarla kesildi.


Yahşihan’ın her şeyden önce adil bir hizmet anlayışına ihtiyacı olduğunu vurgulayan MHP Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz, şeffaf belediyecilik sözü verdi. Belediyenin gelir gider dengesinin her platformda ilan edileceğini ifade eden Türkyılmaz, Yahşihan halkının içinden bizzat isimlerle ve mekân adlarıyla örnekler vererek iddialarını da somutlaştırdı.
Türkyılmaz, seçim bildirgesinde şu ifadelere yer verdi: 


“1- İLÇE VE İMAR PLANLAMASI


İlçe imar planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız.
Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde halkın gözetiminde yürüteceğiz. Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini, milletimizin görüşü ve onayı alındıktan sonra uygulamaya geçireceğiz.
Yapılan çalışmalar konusunda ilgili tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin fikirlerine başvuracak, kararları demokratik katılım süreçlerini işleterek, en geniş uzlaşmayla alacağız. 
Milletimizin hayat kalitesini artırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız. Şehirlerimizi çekim merkezi haline getirecek projelere öncelik vereceğiz.


2- ALTYAPI VE ULAŞIM


İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehrimizi bırakmayacağız.
Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Otopark meselesini, hem şehir planlarında, hem de imar uygulamalarında asli öncelik haline getireceğiz.


3- KENTSEL DÖNÜŞÜM


Projeleri, şehirlerimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. 
Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. 


4- BENZERSİZ MAHALLELER


Her mahallenin insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Planları, altyapı ve üstyapı projelerini, şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek şekilde tasarlayacak, koruyarak yaşatmayı esas alacağız. Her birinin kendi hikâyesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz.
Tarihi yapıları ve mekânları şehrin günlük hayatının ayrılmaz parçaları haline getirerek gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimariyi şehirlerimize hâkim kılacağız.
Mahallelerimizin, kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekânlarla donatılmasını sağlayacağız.


5- AKILLI MAHALLELER


Şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine erişimden, ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Teknolojinin imkânlarını, özellikle de yerli çözümleri teşvik ederek, şehirlerimizin emrine sunacağız. 


6- ÇEVREYE SAYGILI MAHALLELER


Halkımızın ailesiyle huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği Millet Bahçelerini her şehrimize yaygınlaştıracağız. Tabiat kaynaklarının sonsuz olmadığının bilinciyle, şehirlerimizi yeşil alanlarıyla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların da çevreyi kirletmesine engel olacağız. Katı atıktan kanalizasyona, hava ve gürültü kirliliğine kadar, çevreye zarar veren tüm unsurların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik yatırımları her şehrimize yaygınlaştıracağız. 


7- SOSYAL BELEDİYECİLİK


Doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak. Sosyal belediyecilik anlayışımızı, kadın, genç, yaşlı ve engellilerimize hizmet verecek şekilde geliştireceğiz. Hizmet götürülmeyen hiçbir şehri bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Ve belediyecilik anlayışımızı buraya oturtacağız. Kadın, spor, kültür, engelli ve yaşlı merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim noktalarına kadar götürmeye devam edeceğiz.
8- YATAY ŞEHİRLEŞME
Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştireceğiz. Ve böylece akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu kolayca çözebileceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarıyla bu modele öncelik vererek bu çalışmayı ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız.


9- HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM


Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akılla alacağı, şehirli meclisleriyle ihalelerin dahi canlı yayın dâhil herkese açık yapılması için tüm imkânları sağlayacağız.


10- TASARRUF VE ŞEFFAFLIK


Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.


11- DEĞER ÜRETEN MAHALLELER (ÜRETKEN BELEDİYECİLİK)


Mahallelerimizin gayrimenkul rantıyla değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesini sağlayacağız.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.