Türkyılmaz: “Yaralarımızı birlikte saracağız”

Türkyılmaz: “Yaralarımızı birlikte saracağız”
Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen depremin ilk anından itibaren diğer belediyeler gibi Yahşihan Belediyesi ekipleri de bölgeye yardım için koştu.

KÖYLERE YARDIMLAR ULAŞTIRILDI 
Türkiye, 6 Şubat 2023 sabahına Kahramanmaraş merkezli 10 il genelinde meydana gelen 2 depremle uyandı. Depremin meydana geldiği gün arama kurtarma, gönüllü ekipleri ve yardım tırlarıyla yola koyulan Yahşihan Belediyesi, bölge halkının gıda ve giyecek anlamında ihtiyacını karşıladı. Kısa süre içerisinde koordine olan ekipler, Başkan Türkyılmaz’ın önderliğinde Pazarcık ilçe merkezi ve köylerine yardımları ulaştırdı. 

BİR TEBESSÜM HER ŞEYE DEĞER 
Türkyılmaz ve ekibi, bölgede bulunan vatandaşların yakın ilgi ve sevgileriyle karşılandı. Yapılan yardımlarla depremin acısının ve soğuk havanın yokluğu hafifletilmeye çalışıldı. Türkyılmaz, “Günün ilk ışıklarıyla afet bölgesine intikal ettik. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesinde depremzedelerimizin yaralarına merhem olmak adına ekiplerimiz ve topladığımız yardımlarımızla yanlarında olduk. Bu acı günde bir çocuğu bile güldürebildiysek ne mutlu bize. Yardımlarımız ve desteğimiz devam ediyor. Deprem mağdurlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.”

BU ZOR GÜNLERİ DE ATLATACAĞIZ
“Bir somun ekmek, biraz sıcak çorba, bolca gülümseme. Yaralarımızı birlikte saracağız Allah'ın izniyle. Yardımlarımız her yere, her kişiye ulaştırmaya devam ediyoruz. Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz demiş atalarımız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Yalnız da bir şeyler yapabiliriz ama birlikte çok şey yaparız. Bu zor günleri de atlatacağız Allah'ın izniyle. Yahşihan Belediyesi olarak deprem bölgelerimizden asla ve asla kopmayacağız. İnsanlarımızın yaralarını sarmak için var gücümüzle sahada olacağız” dedi. 

Haber: Burak Çalışkan 

 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.