Umre semineri düzenlendi

Umre semineri düzenlendi
Kırıkkale İl Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek umrecilere yönelik seminer düzenledi.

UMREDEKİ SEMBOLLERİN HİKMETİ
İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik "Umre Eğitim Semineri" düzenlendi. Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin hikmeti" konulu sunumunda umreye gideceklere hatırlatmalarda bulundu.


KENDİ İÇ DÜNYAMIZA GİDEN YOLCULUK
Umrenin önemi ve fazileti konusuna vurgu yapan Müftü Yaşar, "Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, şüphesiz ona çokça hayır verilmiş demektir. Bunu ancak akıl sahipleri anlar.”   ayetini hatırlatarak  “Bu yolculuk farklı bir yolculuk, yolculuğun en güzeli, peygamberlere giden, Allah’a giden, kendi iç dünyamıza giden yolculuktur. Bu yolculuk Allah’a ve Peygambere misafir olma yolculuğudur. Bu yolculuk herkese nasip olacak bir yolculuk değildir. Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart, Allah rızası olmalıdır.  Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul etsin.” dedi.

UMREDE KADINLARA ÖZGÜ KONULAR
Seminerde ayrıca; "Ana Hatlarıyla Umre Menasiki," Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci," "Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı", "Umre Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Temizlik",  ve "Umrede Kadınlara Özgü Konular" başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.