Uyuşturucuyla mücadelemiz sürecek

Uyuşturucuyla mücadelemiz sürecek
​​​​​​​Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı,  Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleşti.

Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı,  Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleşti.

 EN BÜYÜK UYUŞTURUCU MİKTARI YAKALANDI

Valilik Makam Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Sağlık Md.Doç.Dr.Uğur Tiftikçi ve diğer kurul üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Yunus Sezer, son günlerde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çeşitli illerde yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen uyuşturucu miktarının, Türkiye tarihindeki en büyük uyuşturucu miktarı olarak geçtiğini ve yüklü miktarlarda uyuşturucunun yakalandığını hatırlattı.

KIRIKKALE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Sezer, torbacı denilen şahıslara yapılan operasyonların yanı sıra, son yapılan operasyonların boyutunun daha çok organizasyon yapılarına yönelik ve önceden çalışılmış projeli operasyonlar olduğunu söyledi. Uyuşturucu ile mücadelenin ilimizde de aralıksız olarak sürdürüldüğünü kaydeden Vali Sezer, “Uyuşturucu ile mücadele açısından geçtiğimiz ay Emniyetin yapmış olduğu uzun süreli takip sonucunda bir operasyon gerçekleştirdik. O da bizim açımızdan Kırıkkale açısından çok önemli. Gram bazında ve yine aynı şekilde sentetik uyuşturucularda sayı bazında az sayılmayacak derecede uyuşturucu yakalıyoruz ama yüklü miktarlarda, kilo bazında olmadığı için bunları çok paylaşmıyoruz ” dedi.

DAHA ÇOK KULLANICI DÜZEYİNDE

İlimizde uyuşturucu bağımlılığı ile mücadeledeki ana hedefin, uyuşturucuyu sıfırlamak olduğunu bir kez daha vurgulayan Vali Sezer, ilimizde daha çok kullanıcı düzeyinde, torbacı düzeyinde şahısların yakalandığını belirterek, yakalanan uyuşturucularında bu neviden uyuşturucular olduğunu söyledi. Vali Sezer’in açılış konuşmasının ardından, 2019 yılı Ocak ayı verileri değerlendirilerek 2019 yılı planlanmasına ilişkin sunum yapıldı.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.