Veeeee start verildi!

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde gerçekleştirilen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, genç erkekler 96 kilometre yol yarışıyla başladı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, genç erkekler 96 kilometre yol yarışıyla başladı. Üç gün sürecek ve 420 sporcunun katıldığı 7. Etap Puanlı Yol Yarışları'nda genç erkekler, 17 yaş altı erkekler, 15 yaş altı erkekler, master erkekler, 17 yaş altı kızlar, 15 yaş altı kızlar ve kriteryum kategorilerinde yarışlar gerçekleştirilecek. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlik kapsamında sporcuların heyecanları gözlerinden okunuyordu. 

96 KİLOMETRELİK YOL YARIŞI 
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende sporculara başarı diledi. 13 il, 21 kulüpten 50 sporcunun katıldığı genç erkekler 96 kilometre yol yarışının startını Vali Tekbıyıkoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön verdi. Toplam 565 polis ve jandarma personelinin görev yaptığı etkinlik kapsamında, il genelinde bazı yollar trafiğe kapatıldı. Bugün 17 yaş altı erkekler 75 kilometre ve 15 yaş altı erkekler 58 kilometre yarışlarının yapılacağı organizasyonda, yarın da master erkekler 96 kilometre, 17 yaş altı kızlar 75 kilometre, 15 yaş altı kızlar 58 kilometre, 25 Eylül Pazar günü ise kriteryum etapları koşulacak.

KIRIKKALE DÜNYA MARKASI OLACAK 
Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön,  Kırıkkale'yi en güzel şekilde Türkiye'ye tanıtmak amacıyla güzel bir organizasyona imza attıklarını dile getirdi. Akyön, "Bu yarışı Türkiye'ye tanıttıktan sonra uluslararası bisiklet birliğine tescil ettirip dünyaya tanıtacağız. Türkiye, sporda sporun getirdiği kültürde, sanatta, tarihi doğal güzelliklerinin buluşturulması ve doğanın maviyle buluşması amacıyla çok önemli bir etkinlik. Kırıkkale’yi dünya markası bir şehir haline getirmek amacıyla elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”

TÜRKİYE’NİN YARISI KIRIKKALE’DE 
Kırıkkale’nin tanıtımının yapılması amacıyla bu organizasyonun büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Akyön, “Şuanda Türkiye’nin yarısı burada. Bu bir tanıtım, bu bir kültür elçiliği, bir spor elçiliğidir. 43 ilin kalbi, bozkır topraklarının, Anadolu’nun kalbi olan Kırıkkale’ye herkesin gelmesini ve Kırıkkale’nin güzelliğini görmesini amaçlıyoruz. Bu sezonun en fazla sporcu katılımı Kırıkkale’de gerçekleşti. Bütün insanlarımızın Kırıkkale’nin güzelliklerini görmesini istiyoruz. Bu bisiklet festivali adeta bir şölen halinde devam ediyor, üç gün boyunca sürecek.”

PAZAR GÜNÜ HALK SÜRÜŞÜ YAPILACAK
“Güzel bir ayda güzel bir mevsimde bu yarışı yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. 3 gün boyunca toplamda 96 kilometre mesafe alacaklar ve Kırıkkale’nin tarihi, doğal güzelliklerini görecekler. Bu organizasyon şehrin ekonomisine de can verecektir. Pazar günü saat 15.00’te halkımıza yönelik bisiklet sürüşümüz var. Yarışmaya katılanlara 30 adet bisiklet ve çeşitli hediyeler verilecek. Bütün halkımızı buraya davet ediyorum” dedi. Yarışmada genç erkekler ayağı tamamlandı. 289 numaralı Ramazan Yılmaz 2 saat 40 dakika 23 saniye ile birinci, 255 numaralı Emre Yuca 2 saat 41 dakika 27 saniye ile ikinci, 233 numaralı Mustafa Ayyorkun 2 saat 41 dakika 27 saniye ile üçüncü oldu. 


Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.