Vergi geleceğimizdir

Vergi geleceğimizdir
​​​​​​​Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında sürecek olan 30. Vergi Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında sürecek olan 30. Vergi Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlandı.

ANITA ÇELENK SUNULDU

25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında sürecek olan 30. Vergi Haftası etkinlikleri Kırıkkale’de de başladı. Defterdar İbrahim Bayraktar, defterdarlık personeli, bazı kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Burada Defterdar Bayraktar tarafından Atatürk Anıtına günün anlam ve önemini belirtmek amacıyla çelenk sunuldu.

DEVLETİN GELİR KAYNAĞI VERGİDİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine yönelik hatıra fotoğrafı çektirildi. Bakanlık tarafından bu yıl çeşitli sloganlar belirlendiğine vurgu yapan Bayraktar, “Geleceğimizin garantisi vergilerimizdir. Vergi, sosyal devlet olmanın en birinci göstergesidir. Devletlerin kurulması ve varlıklarını sürdürebilmesi için sağlam gelir kaynaklarına ihtiyaç vardır. Kamu finansmanı için en önemli, sürekli ve en az maliyetle toplanan gelir kaynağını vergiler oluşturmaktadır.”

VERGİ BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ

Bayraktar, “Vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için verilen çabaların yanında, çocuklarımıza daha ilköğretim çağında hatta anaokullarında vergi bilinci verilmesi için, ders programlarında vergi konusuna kısmen de olsa yer verilmesi önemli bir gelişmedir. Temennimiz Vergi Konusunun Yurttaşlık Bilgisi adı altında ayrı bir ders olarak verilmesidir. Ben ve çalışma arkadaşlarım mükellef ve vatandaş odaklı meslek anlayışıyla mükelleflerimizin bilgilendirilmesine öncelik vererek; doğru, etkin, süratli ve kaliteli mükellef hizmeti sunma gayretimiz artarak devam etmektedir” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.