Yahşihan Belediyesi 7/24 görevde

Yahşihan Belediyesi 7/24 görevde
YAHŞİHAN BELEDİYE BAŞKANI OSMAN TÜRKYILMAZ, BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELEREK, 2 BUÇUK AYLIK GÖREV SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ.

YAHŞİHAN BELEDİYE BAŞKANI OSMAN TÜRKYILMAZ, BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELEREK, 2 BUÇUK AYLIK GÖREV SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ.

 

Yahşihan Belediyesi, 7/24 çalışıyor

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, basın mensupları ile bir araya gelerek, aylık müdürler toplantısını yapıp, basına bilgi verdi. Birim müdürlerinin haftalık yapılan çalışmalarını dinleyen başkan Türkyılmaz, nöbetçi müdür uygulaması ile artık Yahşihan Belediyesinin 7/24 çalıştığını söyledi.

 

AİLE ÇAY BAHÇESİ HALKA AÇILDI

Yahşihan Belediyesi Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirilen aylık müdürler toplantısını ve yaz okulu bilgilendirme toplantısını gerçekleştiren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, hem basın mensuplarına açıklama yaptı, hem de sorulan sorulara yanıt verdi.  Toplantının yapıldığı. Aile Çay Bahçesinin durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Türkyılmaz, “Bulunduğumuz aile çay bahçemiz daha önceleri vatandaşa kapalıydı. Biz burayı vatandaşlara açık hale getirdik. Vatandaşlarımız buradan faydalanabilecekler” ifadelerini kullandı.

 

PARKLARA ÇAKIROĞLU VE YALÇIN’IN İSİMLERİ VERİLECEK

Sosyal medya üzerinden bir anket gerçekleştirdiğini belirten Başkan Türkyılmaz, Yenişehir ve Yahşihan bölgesinde iki büyük park yapacaklarını, parklara ise hangi isimlerin verilmesi gerektiğini vatandaşlar ve öğrencilerin karar verdiğini söyledi. Başkan Türkyılmaz, “Yapılan anket sonrasında bu parklara Fırat Çakıroğlu ve Aybüke Yalçın isimleri öne çıktı. Parklarımıza Fırat Çakıroğlu ve Aybüke Yalçın isimlerini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

Kaçak yapılarla ilgili de açıklama yapan Başkan Türkyılmaz, “MFZ Köftecisi ve Tilki Selim’in Yeri ile ilgili ihtarlar yapıldı. Gerekli çalışmalar yapıldı. Köftecinin olduğu yer yıkılacak. Diğer yerin ise devri yapılacak. Bununla ilgili müdürlüğümüz ve ekiplerimiz çalışacak. İşletme yeri ihtara rağmen eşyalarını boşaltmadı. Ekiplerimiz emniyetten bir personel isteyerek oradaki eşyaları boşaltarak yıkım işlemini yapacağız. Yıkılan işletmenin yerine ise Yahşihan Belediyesi İtfaiyesine yer yapılacak” diye konuştu.

 

SU VE EMLAKTA YOLSUZLUK

En büyük sıkıntının Su ve Emlak’ta olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Türkyılmaz, “Su ve Emlak’ta tek makbuzda 1.5milyon TL yolsuzluk yapılmış. Gerekli dosyayı oluşturarak savcılığa başvuracağız. Sayıştay’dan ekip istedik özel olarak öncelemeler yapılıyor. İncelemelerin doğrultusunda da bir dosya oluşturacağız ve bu dosya ile adli başvurumuzu yapacağız” dedi.

 

YOLLARDAKİ SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Yollardaki sorunlar ile ilgili ekip oluşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Türkyılmaz, “Her hafta Pazartesi yıllardaki sorunları oluşturduğumuz ekipler bildiri yapıyor. Bu sorunlara çukurlar dahil. Bende bugün iki yer paylaştım bununla ilgili olarak çalışmalar yapıyoruz. Haftanın son gününe kadar belirlenen yollardaki sorunlar çözümü kavuşuyor” şeklinde konuştu.

 

İŞİNİ YAPANLAR GÖREVİNİN BAŞINDA

Belediyeye parmak izi sistemi yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Türkyılmaz, parmak izi sistemi sayesinde işe gelip gelmeyenleri tespit ediyoruz. Çok konuşuldu işten atılmalar var diye ama biz kimseyi işten atmadık. İşe gelmeyenlere ihtar veriyoruz. İhtara rağmen işe gelmeyenler işten çıkartılıyor. Partizanlık yaparak ve şunun adamı bunun adamı demiyoruz. İşini hakkı ile yapılanlar ile canı gönülden çalışıyoruz. Müdürlerimizin çoğu bizden önceki dönemde de çalışıyorlardı. İşini yapanlar ile bir sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

 

İŞ KAYBI OLMAMASI İÇİN İŞE ALIM YAPILACAK

Verilen ihtarlara rağmen işe gelmeyenlerin işten çıkarıldığının altını bir kez daha çizen Başkan Türkyılmaz, “İhtarların ardından işe gelmeyen 90 kişiyi işten çıkardık. İşe alımlarımızda oldu. 90’a yakın da işe alım yaptık. Şuanda ihtar çektiğimiz kişiler de var. ihtarlara rağmen işe gelmeyen olursa işten çıkartılacak. İş kaybı olmaması için çıkartılan kişilerin yerine de alım yapılacak” diye konuştu.

 

YENİ BELEDİYE BİNASI

Belediyeye ait birimlerin dağınık olduğunu söyleyen Başkan Türkyılmaz, “Belediye birimlerinin bir arada olması için yeni bir belediye binası inşa etmeyi düşünüyoruz. Kaymakamlığın altında bulunan boş araziye belediye binası ile birlikte güzel bir meydan yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 

HAYVAN BARINAĞI YAPILACAK

Yahşihan’ın Kızılırmak’ın kenarında olması nedeniyle ilaçlamaların da yapıldığını söyleyen Başkan Türkyılmaz, “Her gün iki kez olmak üzere ilaçlama yapılıyor. Günde en az iki mahalle ilaçlanıyor. Başı boş hayvanlarla ilgili gelen şikayetler üzerine kanunlar içerisinde yakalanarak Kırıkkale belediyesi hayvan barınağına teslim ediliyor. Yakın zamanda da Yahşihan belediyemize ait bir hayvan barınağı yapacağız” dedi.

 

KADINLAR İÇİN ÇALIŞMA

Kadınlar içinde çalışmalar olduğunu söyleyen Başkan Türkyılmaz, “Kadın derneği kuracağız. Ülkü hanım kadınlardan sorumlu. Bir kadınlar hanı yapılacak. Kuracağımız dernekle bu faaliyetler takip edilecek ve çalışmalar yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Yahşihan’ın geçiş noktasında olması nedeniyle trafik sorunu olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, “30 kişilik bir trafik komisyonu oluşturacağız, bu ekip Yahşihan trafiğinin röntgenini çekecek. Ev hanımı, öğrenci, trafik polisi gibi vatandaşların olduğu bu ekip trafik sorununun resmini çizecek ve buna göre hamleler yapacağız. İhtiyacımız olduğu yada ihtiyacımızın olmadığı ulaşımlar belirlenecek ve çalışmaları ona göre yapacağız” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.