Yaptığımız işe çok değer verdik

Yaptığımız işe çok değer verdik
Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’de en çok istihdam sağlayan ve düzenli vergi ödeyen altı kurumdan birisi olarak seçilen Kırıkkale Dek Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan ile eğitim sektörü ve istihdam odaklı bir röportaj gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’de en çok istihdam sağlayan ve düzenli vergi ödeyen altı kurumdan birisi olarak seçilen Kırıkkale Dek Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan ile eğitim sektörü ve istihdam odaklı bir röportaj gerçekleştirdik.

BİRİKİM BİZİ BU BÜYÜKLÜĞE ULAŞTIRDI

Dek koleji bu aşamaya nasıl geldi?

Taki Kaplan: Bende ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Bizim gelişimimizi anlatan en iyi örnek Bambu ağacıdır. Bu ağacın tohumları 5 yıl toprakta sabırla bekler. Bu tohum düzenli bir şekilde gübrelenir sulanır. Beşinci yılın sonunda büyümeye başlayan bambu ağacının boyu 6 haftada 27 metreye ulaşır. Bambu ağacının bu boya 5 yıl+6 haftada ulaşmıştır. Dek koleji de bu güce son altı yılda ulaşmamıştır. 20 yıllık Dershanecilik geçmişi ve 6 yıllık okul faaliyetleri. Bu maddi ve manevi birikim bizi bu büyüklüğe ulaştırdı.

BU İSTİKRARI SAĞLAYAN KARŞILIKLI GÜVENDİR

Bu başarıda kimlerin katkıları var?

Taki Kaplan: Başta Hayat arkadaşım, iş arkadaşım Fatma Hocamın emeği çok fazla. Bizler, bu oluşan yapı için manevi birçok fedakârlıkta bulunduk. Yaptığımız işe çok değer verdik ve ona değer kattık. Ayrıca bizi güçlü kılan bir özellikte çoğunlukla yetiştirdiğimiz öğrencilere iş imkânı sunmaktır. Personelimizin yarısından fazlası Dek Okulları açıldığından bu yana bizimle beraber bu istikrarı sağlayan karşılıklı güvendir. Genç iş ortaklarımın, idarecilerimizin katkısı büyümemize de çok etkili olmuştur. Dershanecilikten gelen birikimimizi ilk kez 2012’ de Kırıkkale ve Sungurlu’da açtığımız Sağlık Meslek Liseleri ile Özel Okul sektörüne taşıdık devamında bu okullara Anadolu Lisemizi ekleyerek ivme kazandık. Mevcut okulumuzda elde ettiğimiz kazanımlarla Anaokulu, İlkokul, Ortaokulumuzu açtık. Son olarak açtığımız Fen Lisesi ile okul binamız yetersiz kalınca kendi kampüsümüzü yapmaya karar verdik. Rabbim 11 ay gibi kısa bir süre içinde Kırıkkale’nin en büyük Eğitim Kampüsünü yapmayı bize nasip etti.

BÜYÜMEK VE ŞİŞMANLAMAK AYNI DEĞİLDİR

Şehir için oldukça büyük bir istihdam alanı sağladınız. Peki, bu noktada istihdamla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Taki Kaplan: Biz yönetim kurulu olarak “ Büyümek ve şişmanlamak aynı değildir” prensibi üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sağlıklı bir şekilde kurumsallaşarak büyümeyi amaçlıyoruz. Bunun için hep mantıklı hem ilerici adınlar attık. Son günlerdeki Yabancı Dil ağırlıklı okullarımız ve NASA ile yürütülen projeler bu adımlara sadece birkaç örnek. Bu çalışmaları yürütürken her zaman iyi bir ekip ile başarı sağladık. Bu kaliteli istihdamın önünü açtı çünkü biliyoruz ki başarı bir ekip çalışması ile mümkündür. Ekibi güçlendirirseniz başarıda devamlılığı yakalarsınız. Buda beraberinde istihdamda sürekliliği sağlar. Bence en önemli nokta bu.

13.800 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP BİR KAMPUS KURDUK

İstihdamın sürekliliğinde bir diğer etken de yeni yatırımlar, bu konuda bize ne söyleyebilirsiniz?

Taki Kaplan: Bu senenin başında Kırıkkale’mize dev bir yatırım kazandırdık. 13.800 metrekare kapalı alana sahip bir kampus kurduk. Bu büyümede her zaman bize güvenen değerli veli ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Başta belirttiğim gibi şişmanlamak ve büyümek aynı şey değil. Yatırımlarımız devam edecektir. Eğitim ve öğretimle ilgili yeni yatırımlar yapmak için görüşmelerimiz sürüyor. Kısa süre sonra bu konuda inşallah size hayırlı haberlerimiz olacak. Yeni yatırımlar, yeni istihdamlar sağlayacak. Biz yıllardır ekmeğini bu şehirden kazanan ve kazandıklarını tekrar bu şehre hizmet için yatıran insanlar olduk. Kurucu ortaklarımla bu çizgimizi bozmadan şehre hizmet etmeye daha güçlü şekilde devam edeceğiz.

EĞİTİM ÖĞRETİMİN OLMAZSA OLMAZ BİR PARÇASI

Son olarak, sektörün geleceği için ön görülerinizi alarak röportajı bitirmek istiyorum. Özellikle seneye devletin sağladığı eğitim öğretim desteğinin devam etmeyecek olması sektörü etkiler mi?

Taki Kaplan: Eğitim öğretim desteğinin sektörün büyümesindeki payı elbette yadsınamaz. Özel okul oranının yükselmesi için böyle bir desteğe başlanmıştı ve belirli bir süre için verileceği zaten açıklamalarda vardı. Ancak veliler özel okullarla tanıştı artık. Eğitim öğretimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun farkında. Bu nedenle güçlü, köklü ve gerçek işi eğitim öğretim olan kurumları bu desteğin kesilmesi mali olarak yıpratamaz. Güvenilirliği olan kurumlar yollarına devam edecektir. Tabi velinin mali yükünü de bir artış olacak. Ancak eğitim öğretimin en önemli yatırım olduğunun bilincindeki veliler imkânlarını zorlayarak çocuklarını özel okullara yollayacaklardır. Güçlü olan kurumlar destek olsa da olmasa da ayakta kalmaya devam edecektir.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim. Bu vesileyle istihdam ve vergi anlamında aldığınız teşekkür belgesinin hayırlı olmasını diliyorum.

Taki Kaplan: Ben de ilgi ve alakalarından dolayı her zaman yanımızda olan ve şehrimizin sesi olan güzide basın mensuplarımıza teşekkür ederim.

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.