Yarınlar için ağaç diktiler

Yarınlar için ağaç diktiler
Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Keskin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Orman Haftası kapsamında yapılan ağaç bayramı etkinliğine katıldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Lisenin bahçesinde yapılan program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından Orman Haftası ve Nevruzla ilgili komposizyonlar ve şiirler okundu. Yeşil bir Keskin ve ağaç sevgisinin çocuklara kazandırılması için yapılan etkinlikte; öğrenciler tarafında  eğlenceli yarışmalar düzenlendi. Halat çekme yarışmasında kazanan tarafa Kaymakam Köken tarafından ödül verildi.

ÇEVREMİZİ KORUMALIYIZ

Ağaç Bayramı etkinliğinde konuşan Kaymakam Köken; "Bugün çok canlı ve dinamik bir ortamdayız. Siz gençlerle bir arada olmak insana enerji veriyor. Bildiğiniz gibi  21-27 Mart Dünya Ormancılık Haftasıdır.  Ağacın, fidanın ve ormanın bu kadar önemli olduğu bir dünyada biz mutlak suretle çevremizi yeşillendirmek durumundayız. Dünyanın her geçen gün ormanı daralıyor fakat ülke olarak her yıl agaç dikim oranı artmaktadır.”

IHLAMUR FİDANI DİKİLDİ

“İlçemizin ormanlığı ve yeşil alanı oldukça az olması nedeniyle ağaçlandırma çalışmaları bizim için zorunlu hale gelmiştir.  Öğrencilerimizin ve halkınımızın yaşadığımız çevreye karşı daha bilinçli olması daha yeşil bir yaşama alanı olması için iki yıldır dört binin üzerinde meyve, ıhlamur ve çam fidanı dağıtımı yaptık. Yeşil bir Keskin için herkesin en az bir ağaç dikmesi gerekmektedir." Dedi Yapılan program öğrenciler tarafından hazırlanan organik tarım ürünlerinin yetiştirildiği seranın gezilmesi ve bahçeye daire amirleri tarafından ıhlamur fidanın dikilmesiyle sona erdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.